Tien manieren om kinderen bezig te houden tijdens de bruiloft

Of jullie nou zelf kinderen hebben of niet: grote kans dat er kinderen zijn op de grote dag. Je wil natuurlijk niet dat de kinderen een mooi moment verpesten of zich vervelen tijdens de bruiloft. Gelukkig zijn er tal van manieren om de kleinere gasten bezig te houden tijdens de bruiloft. We hebben tien manieren voor je op een rijtje gezet voor een zorgeloze bruiloft met kinderen.

 Allereerst is het goed om na te gaan of kinderen welkom zijn op deze speciale dag. Je kan er ook voor kiezen om de gasten te vragen geen kinderen mee te nemen. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over deze kleine gasten. Daarnaast hoef je geen extra faciliteiten en voorzieningen te treffen. Het kan je een hoop besparen qua kosten. Zorg er in dat geval wel voor dat je geen onderscheid maakt tussen kinderen. De kans bestaat dat dit vragen oproept bij ouders. Je wil geen discussie op de grote dag.

Taakjes

Wanneer je ervoor kiest om geen kinderen op de bruiloft uit te nodigen, moet je goed nagaan of dit opweegt tegen de nadelen. Ouders moeten een oppas regelen en gaan misschien eerder naar huis toe om voor de kinderen te zorgen. En wil je echt dat je nichtje deze grote dag ook mist? In plaats daarvan kan je er ook voor kiezen om de kinderen een belangrijke rol te geven tijdens de bruiloft. Geef zij de rol van bruidsmeisje of –jongen zodat zij zich bijzonder voelen en zich niet vervelen. Wanneer je de kinderen kleine taakjes geeft, krijgen zij echt het gevoel dat ze mee mogen doen.

Kinderdraaiboek

Daarnaast kan je andere maatregelen treffen voor alle kinderen. Om een kindvriendelijke bruiloft mogelijk te maken, kan je een kinderdraaiboek samenstellen. Dit is handig wanneer je veel kinderen op de gastenlijst hebt staan. Op die manier zie je de dag door de ogen van een kind. Je kan ze zelfs een speciale uitnodiging sturen met daarop het programma voor de dag.

Kinderruimte

Om er zeker van te zijn dat de kinderen zich op ieder moment van de dag kunnen vermaken, kan je een speciale kinderruimte maken. In deze ruimte kan je speelgoed neerzetten, maar denk ook aan lekkers voor de kleintjes. Geef ze bijvoorbeeld kleine snoepzakjes of zorg in deze ruimte voor een speciaal kinderbuffet. Wanneer je er zeker van wil zijn dat er niets fout gaat, kan je een oppas inhuren. Die kan in deze ruimte toezicht houden en de kleintjes vermaken.

Locatie

Voor de kinderen is het fijn als alle onderdelen van de bruiloft zich op een locatie afspelen. Ga voor een trouwlocatie met een buitenruimte. Zo kunnen de kinderen lekker ravotten in de tuin en samen spelletjes met elkaar spelen. Op die manier hoeven zij niet de hele tijd op een stoel te zitten en kunnen zij zich vermaken.

Eten

Niets is vervelender voor kinderen dan constant stil te moeten zitten. Bedenk je dus of een vijfgangendiner een goede optie is. Ga voor een buffet en stel een apart deel van het buffet beschikbaar met lekkere hapjes voor de kinderen. Toch liever een diner? Zorg dan voor ander vermaak als de kinderen klaar zijn met eten. Richt een aparte ruimte in als bioscoopruimte. Zo kunnen de kinderen met een bakje popcorn in de hand genieten van een leuke film.

Goodiebag

Kinderen zijn blij met de kleinste dingen. Je kan ze makkelijk vermaken door ze bij aankomst een leuke goodiebag te geven. Daar kan je bijvoorbeeld een kleurplaat in stoppen met een set stiften. Denk ook aan een wegwerpcamera en lekkere snoepjes. Wanneer je echt groots wil uitpakken, kan je ook een leuk parcours opstellen met spelletjes. Kinderen die alle spellen hebben afgerond, krijgen een leuke verassing.

Entertainment

Ook andere vormen van entertainment doen het altijd goed bij kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een clown die leuke ballonnen in elkaar tovert. Ze zijn er gegarandeerd even zoet mee. Waarschijnlijk zijn ze de rest van de dag dolenthousiast. Je kan ook nadenken over een poppenkast tijdens de receptie. Wil je de hele dag vermaak? Huur dan een springkussen, maar zorg er wel voor dat er altijd toezicht is.

Knutseltafel

Van knutselen worden kinderen lekker rustig en het is eigenlijk heel simpel. Op een lange tafel kan je gemakkelijk verschillende knutselspullen uitstallen. Helemaal leuk wanneer je dit in het thema van de bruiloft laat plaatsvinden. Laat ze bijvoorbeeld leuke versieringen maken met een leuke tekst. Die kunnen jullie vervolgens inlijsten als herinnering aan de bruiloft. Op die manier voelen de kids zich ook heel bijzonder.

Speurtocht

Heel simpel, maar wel leuk! Ga voor een kinderspeurtocht met leuke opdrachten. Dit kan je helemaal in het thema van de bruiloft organiseren. Laat ze bijvoorbeeld zoeken naar het bruidsboeket of de ceremoniemeester. Je kan het zo gek maken als je zelf wil. Geef de kids een lijstje om de opdrachten af te tekenen.

Accepteren

De laatste tip: laat het los. Met kinderen op de bruiloft moet je accepteren dat het soms iets anders loopt. Aan de andere kant kan je het plezier vaak van hun gezicht aflezen en ze doen het vaak niet expres. Probeer het dus een beetje los te laten en laat ze vooral ook hun gang gaan. De ouders grijpen vanzelf wel in als het misgaat.

Inspiratie

TopTrouwen is jouw inspiratiebron voor – de organisatie van – jouw droombruiloft. Je vindt op onze website handige checklists, weetjes en de laatste trends. Handig als je het even niet meer weet. Daarnaast kan je gebruik maken van onze handige planningtools om jouw bruiloft tot in de puntjes te plannen.Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/bellenblaas in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker