Tien dingen die je niet moet vergeten op de trouwdag

De vlindertjes fladderen rond in je buik en de spanning giert door je lichaam. De voorbereidingen getroffen en nu is het vooral genieten geblazen. Toch zijn er op de grote dag een paar zaken waar je aan moet denken. Zo weet je zeker dat alles goed loopt en voorkom je stress. In dit artikel hebben we tien dingen op een rijtje gezet die je niet moet vergeten op de trouwdag.

Misschien was het vannacht moeilijk om in slaap te komen. Je hebt wat gezonde spanning en wil de puntjes op de ‘i’ zetten. Dit is het moment waarop je deze zorgen een beetje los moet laten. Het gaat nu echt beginnen en het is goed om hier met je volle aandacht bij te zijn.

Eten

Om goed van start te gaan, moet je goed voor jezelf zorgen. Sla dus zeker je ontbijt niet over op de ochtend voor de bruiloft. Neem een flink glas thee of water en een flinke, gezonde maaltijd. Dit voorkomt dat je straks ziek, zwak en misselijk in je trouwjurk rondloopt.

Toilet

Daarnaast is het straks misschien wat moeilijk om te bewegen in de trouwjurk. Een bezoekje aan het toilet is daarom in de ochtend aan te raden. Voor bruiden is het ook aan te raden om de menstruatie uit te stellen. Dit kan gemakkelijk wanneer je bijvoorbeeld aan de anticonceptiepil bent.

Bruidstas

Check voor de laatste keer je bruidstas. Het is fijn als je de tas de dag voor de bruiloft samen met je zus, vriendin of moeder kan inpakken. Zo heb je een extra check over de inhoud van de tas.

Poets

Tijdens de grote dag kan je er maar beter voor zorgen dat je lekker ruikt. Je moet misschien wel honderden mensen gaan kussen. Dan is het wel zo fijn als je adem goed ruikt. Poets je tanden, flos tussen je tanden en spoel eventueel met mondwater.

Smintje

Neem voor de zekerheid wat kauwgom of smintjes mee. Zo weet je zeker dat je met een frisse adem tegenover je gasten staat.

Opladen

Vergeet je telefoon niet op te laden. Je ontvangt waarschijnlijk de hele door dag berichtjes. Misschien ben je de ceremoniemeester even uit het oog verloren of moet je nog snel iets opzoeken op je telefoon. Wel zo fijn als deze opgeladen is. Je kan eventueel een oplader meenemen in je bruidstas.

Tijd voor jezelf

De bruiloft is een spannende dag. Waarschijnlijk spreek je ontzettend veel mensen en wordt er het een en ander aan – en van je – gevraagd. Gun jezelf een momentje en maak tijd voor jezelf. 

Berichtje

Stuur je partner een lief berichtje aan het begin van de grote dag. Zo kun je gelijk peilen hoe het is met zijn of haar zenuwen!

Jouw feestje

Het is jouw feestje. Jij mag aangeven waar jouw wensen liggen! Trouwen doe je immers maar een keer.

Ontspan

Vergeet niet om te ontspannen en te genieten! Accepteer dat zaken soms anders lopen dan je had gepland.

Inspiratie

Op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in de trouwbranche? Bekijk dan ons online trouwmagazine.Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker