Hoe zorg je voor een onvergetelijke feestavond?

Uiteraard sluiten jullie de bruiloft af met een – hopelijk – onvergetelijke feestavond. Toch is het niet makkelijk om bij iedereen de voetjes van de vloer te krijgen. In het ergste geval blijft iedereen op zijn stoel zitten en druipen de gasten langzaam naar huis. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn er een aantal handige tips & tricks waarmee je jouw feestavond tot een onvergetelijk moment maakt.

Voordrachtjes

Tijdens de feestavond zijn er vast mensen die een stukje willen voordragen. Zorg ervoor dat jullie dit aan het begin van de avond plannen. Wanneer de ceremoniemeester dit doet, bespreek dit dan met hem of haar. Zo voorkom je dat de feestavond telkens opnieuw wordt onderbroken door stukjes en voordrachten. Geef bijvoorbeeld aan dat er na 22:00 uur geen stukjes meer worden opgevoerd. Dat is gelijk het moment waarop het feest kan losbarsten!

Opening

Ga voor een spetterende opening. De opening is namelijk het halve werk. Wanneer de sfeer er goed in zit tijdens dit moment, ben je al een heel eind. Uiteraard gaan jullie voor een eerste dans. Vervolgens kan je een champagnebuffet openen of het woord geven aan een zanger(es), DJ of band.

Artiest

Wanneer je kiest voor een DJ kan je dit ook combineren met een artiest. Een artiest weet hoe hij de voetjes van de vloer krijgt bij de gasten. Zorg ervoor dat je het publiek kent. Wanneer een groot deel van de gasten helemaal gek is op een bepaald nummer, kan het helpen als de artiest dit nummer covert.

Muziek

Daarnaast is een goede playlist belangrijk. Een goede artiest of DJ weet wat werkt op een bruiloft. Dit moeten nummers zijn waar je lekker op kan dansen waardoor je haast niet stil kan blijven zitten. Het zijn vaak nummers die iedereen kent en die bomvol energie zitten. Ook leuk om mee te zingen!

Entertainment

Met de juiste muziek ben je er nog niet. Wat dacht je van een leuke act of ander entertainment? Dat kan een gekke ober zijn die bitterballen rondbrengt, maar ook een waarzegster of schoenenpoetser. Of wat dacht je van levende standbeelden die de gasten hier en daar een schrikmoment bezorgen?

Decoratie

Een feest is niet compleet zonder de juiste decoratie. Wanneer je de zaal leuk decoreert, creëer je sfeer. Zorg dat de lichtinstallatie helemaal op en top is en zorg voor een leuke dansvloer. Daarnaast kun je gebruik maken van bepaalde ornamenten zoals leuke bloemstukjes, versiersels, bloemen en andere decoraties die de boel opleuken.

Indeling

Zorg bij de indeling van het feest dat er zo min mogelijk tafels en stoelen staan. De stap om te gaan dansen is op deze manier minder groot. Zorg wel voor voldoende zitmogelijkheden voor de gasten die minder goed ter been zijn. Uiteraard zorg je ook voor een bar die makkelijk bereikbaar is zodat iedereen op tijd zijn drankje heeft.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende voorbeelden? Ons online trouwmagazine staat vol inspiratie voor de organisatie van de bruiloft.

 

 Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker