Tips om pijnlijke voeten te voorkomen

[inleiding] Zien je schoenen er toch iets mooier uit dan het draagcomfort dat ze bieden? Blaren, dikke enkels of schurende schoenen door die killerheels? Op je bruiloft moet je de hele dag op je schoenen lopen. Reden te meer om voorzorgsmaatregelen te treffen om pijnlijke voetjes te vermijden. Met deze handige tips weet je zeker dat je de hele dag weelderig kunt rond paraderen op je mooie bruidsmuiltjes.

Kies de juiste schoen

Heb je nog nooit op hoge hakken gelopen? Of is het  gewoonweg niet voor je weggelegd? Kies dan een bruidsschoen die dichtbij jouzelf past. Ook een ballerina kan harstikke mooi zijn onder een bruidsjurk. En daarbij, als je een lange jurk draagt, komen ze schoenen niet vaak in het zicht.

Indien je toch kiest voor een schoen met een hak, kies dan een lengte van de hak waarmee je de hele dag kunt rondlopen. Op pumps met een hak van 14 centimeter kunnen maar weinig dames het volhouden. Op naaldhakken moet je balanceren. Dus voor meer stabiliteit kun je beter kiezen voor een wat bredere hak, of een schoen met een klein plateau. 

Laat je dus goed adviseren in de bruidsschoenenzaak. Zij kunnen je verschillende modellen laten passen.

Bereid je voeten voor

Daarnaast is het van groot belang dat je de schoenen voor de grote dag inloopt. Draag ze thuis en ga er ook een stukje buiten mee lopen. Je kunt bijvoorbeeld samen de route afleggen die jullie moeten lopen tijdens het maken van de bruidsfoto’s, de route naar het gemeentehuis of de kerk. Zo ben je erop voorbereid als je langs een weg moet met kinderkopjes.

Doen de schoenen pijn aan je voeten, ondanks het inlopen? Ga dan op zoek naar comfortabele inlegzooltjes. Zo’n zooltje kan de druk van je voeten weghalen en beter in balans brengen. Daarbij is het aan te raden om de schoenen op blote voeten te dragen, dat schuurt minder dan wanneer je een panty draagt.

Doormiddel van een beetje talkpoeder in de schoenen te strooien voor de grote dag, geven de schoenen meer grip aan je voeten. Om er zeker van de zijn dat je geen blaren krijgt kun je je hiel insmeren met vaseline. Dat houdt de huid van de hiel soepel. Heb je toch last van blaren? Zorg dan dat je voor de zekerheid blarenpleisters bij de hand hebt. Om jezelf flink te verwennen, kun je voorafgaand aan je bruiloft naar de pedicure gaan. Doe dit niet de dag voor de bruiloft, maar een paar dagen vooraf.

De houding

Je moet stralen op je bruiloft. Gestuntel door te hoge hakken of een vreemde houding is niet wenselijk. Zorg daarom voor een stabiele houding, waarbij je je schouders naar achteren zet en je borst naar boven. ‘Lipjes getuit en borstjes getuit’, zoals Mw. Helwegen dat ook wel noemt. Span je buikspieren lichtjes aan, zodat er je makkelijker de balans kunt vinden. Daarnaast is het raadzaam om je voeten voor elkaar te zetten in een rechte lijn als je begint met lopen. Dat hoeft niet overdreven, maar dit zorgt ervoor dat je niet gaat waggelen als een eend.

Zet dan eerst de hak neer en rol de voet daarna zodat je je voorvoet stevig neer kunt zetten. Begin eerst met kleine langzame stapjes en houd je benen recht. Zo voorkom je dat je uitglijdt of je evenwicht verliest. Gaat dit goed? Ga dan verder met grotere stappen en andere ondergronden. Stap dus ook eens de tuin in om een rondje te lopen. Oefening baart kunst!

Ben je er nu toch niet zeker van dat je de hele dag op hakken kunt lopen? Zorg voor een back-up schoen. Een comfortabele ballerina of een schoen met een lagere hak. Verwissel de schoenen voor het eten, of voor het feest als je gaat dansen.

Draag jij hakken op je bruiloft?


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker