Een overleden dierbare herdenken tijdens de bruiloft

De grote dag vier je met jouw naasten. Het is een bijzonder moment om te delen met familie en vrienden. Soms kan iemand met een speciaal plekje in je hart er niet bij zijn. De bruiloft is dan een mooie gelegenheid om een overleden dierbare te herdenken. Op die manier krijgt hij of zij toch een speciaal plekje op de grote dag. In dit artikel vertellen we je alles over het herdenken van een overleden dierbare tijdens de bruiloft.

De trouwdag is een emotioneel moment. Het overlijden van een dierbare kan voor extra verdriet zorgen. Je had hem of haar er graag bij gehad. Om stil te staan bij dit verlies kan je tijdens de bruiloft een mooie herdenkplek inrichten. Zo heb je toch het gevoel dat jouw dierbare er een beetje bij is. Doe dit bijvoorbeeld door een mooie fotocollage van hem of haar te maken. Dit kan je op een aparte plek doen, maar dit kan ook tijdens de ceremonie. Je kan er ook voor kiezen om een plek te maken waar iedereen een kaarsje kan aansteken voor hem of haar.

Persoonlijk

Daarnaast heb je ook de optie om iets persoonlijks te dragen. Denk bijvoorbeeld aan een kledingstuk van hem of haar. Dat kan iets kleins zijn zoals een speld of een armband. Je kan ook een stukje stof laten verwerken in de trouwjurk of in het trouwpak. Of wat dacht je van een mooie foto die bedrukt wordt aan de binnenkant van de jurk? Op die manier draag je hem of haar dichtbij je op deze bijzondere dag. Je kan er ook voor kiezen om een kleine bedel te dragen met foto. Een mooi gebaar om deze bedel aan het bruidsboeket te hangen.

Verschillende momenten

Als je wat langer wil stilstaan bij het gemis van een dierbare, kan je verschillende momenten van de dag reserveren. Denk bijvoorbeeld aan een mooie plek met foto’s, het aansteken van kaarsjes, maar ook het oplaten van ballonnen. Daarnaast kan je ook het favoriete drankje of hapje van de overleden dierbare serveren tijdens de bruiloft. Op die manier kan je een dierbare op verschillende momenten van de dag herdenken.

Subtiel

Hield hij of zij er niet van om in de belangstelling te staan? Of heb je het liever iets subtieler? Kies dan voor een klein gebaar. Draag bijvoorbeeld een trouwjurk in de favoriete kleur van jouw dierbare. Je kan er ook voor kiezen om een kaarsje aan te steken zonder vermelding voor wie het is. Jullie weten ten slotte wie er op dat moment herdacht wordt en daar gaat het om. Je moet een manier vinden waar jullie je goed bij voelen.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? In ons online trouwmagazine vind je alles over trouwen.







Gerelateerde producten

Bekijk alle bedankjes-en-cadeaus in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker