5 leuke spellen tijdens de bruiloft

Zorg voor continu entertainment tijdens de bruiloft met de leukste spelletjes voor jong en oud. De spelletjes zorgen niet alleen voor vermaak, maar ook voor verbinding tussen de gasten. Ze leren elkaar kennen onder het genot van een teamspel. Het klinkt misschien suf, maar spelletjes vallen gegarandeerd in de smaak. We hebben tien leuke spellen voor je op een rijtje gezet.

Soms is het helemaal niet nodig om entertainment in te huren. Je kan veel zelf. Het organiseren van een leuk spelletjesparcours is daar een van de voorbeelden van. Op die manier kan je de gasten vermaken en zorg je voor een luchtige sfeer. Daarnaast is het helemaal niet moeilijk. Sommige dingen kan je gemakkelijk zelf organiseren.

Oud-Hollandse spelletjes

Een ding is zeker: Oud-Hollandse spelletjes doen het altijd goed. Ook fijn, je hebt er helemaal niet veel voor nodig. Kijk eens bij je ouders op zolder of zij nog een sjoelbak of wat oude kegels hebben staan. Ook leuk, wat dacht je van hoefijzer gooien, zakspringen of blikgooien? Gasten kunnen leuke herinneringen ophalen en vooral veel lachen. Kijk hieronder verder voor wat voorbeelden en laat je inspireren.

Boter, kaas en eieren

Ook Oud-Hollands, maar zeker een aparte vermelding waard: boter, kaas en eieren. Natuurlijk speel je dit spel niet op een ouderwets kladblok met een pen. Ga voor een levensechte variant en zorg voor vijf kruizen en vijf rondjes. Vervolgens maak je een groot vierkant met negen vakken. Je kan dit doen met hout, stenen of teken het af op de grond.

Jenga

Ga voor een levensgrote Jenga enbouw samen aan de toren. Nee, dit spel is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen!

Wedding quiz

Tijdens een wedding quiz kunnen de gasten bewijzen dat ze jullie goed kennen. Samen met je partner bereid je een aantal leuke vragen voor. Dit kunnen komische vragen zijn, maar ook serieuze kwesties. Ben jij ook zo benieuwd naar wie jullie het beste kent? Je kan dit ook doen door de gasten in te delen in groepen. Leuk voor aanvang van het diner. Ook een leuke variant: het spel he said, she said.

De gasten kunnen elkaar ook beter leren kennen door een quiz voor de gasten te organiseren.

Gamen maar

Is jouw geliefde partner niet weg te slaan bij zijn Playstation, Xbox of Nintendo? Reden genoeg om het apparaat mee te nemen naar de bruiloft. Zorg voor een levensgroot scherm en speel samen met de gasten de leukste spellen. Wat dacht je van een potje Mario Kart of zorg voor een leuk dansspel.

Inspiratie

TopTrouwen is het online trouwmagazine voor het aanstaande bruidspaar. De laatste weetjes, checklists en inspirerende artikelen vind je op onze blogpagina.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/bellenblaas in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker