Hoe bepaal ik mijn bruidskapsel?

Als aanstaande bruid wil je er op je paasbest uitzien op de grote dag. Een perfect bruidskapsel hoort daarbij. Wil je een nonchalante look of liever een chic opgestoken kapsel? De mogelijkheden zijn eindeloos. Uiteraard ga je voor een kapsel dat goed bij je past. In dit artikel vertellen we je alles over het bepalen van het juiste bruidskapsel.

Het bruidskapsel moet niet alleen bij je uiterlijk passen, maar ook bij je persoonlijkheid. Daarnaast wil je dat het de hele dag goed blijft zitten. Wat is er vervelender dan je de hele dag druk maken over je kapsel? Gelukkig is er voor iedere bruid een geschikte haarlook. Bepaal jouw haartype en bepaal welk bruidskapsel bij jou past.

Kort haar

Wanneer je kort haar hebt, denk je misschien dat er weinig mogelijkheden zijn. Niets is minder waar. Je kan jouw kapsel versieren met allerlei prachtige attributen. Op die manier leg je de focus op je haar en straal je als nooit tevoren. Wat dacht je van een mooie krans of een mooi bling-bling sieraad? Je kan er ook voor kiezen om je kapsel deels op te steken, afhankelijk van je haarlengte. Kijk hieronder maar eens naar een paar prachtige voorbeelden van bruiden met kort haar.

Halflang haar

Wanneer je haar enigszins op lengte is, heb je veel mogelijkheden. Bij dit type kapsel is het bijvoorbeeld heel gemakkelijk om het haar op te steken. Het is niet zo zwaar en ziet er prachtig uit. Tegenwoordig is het helemaal hip om je kapsel op een nonchalante manier op te laten steken. Dat zie je vaak bij bruiden die trouwen in een bohemian look. Laat wat lokken nonchelant uit het kapsel vallen of versier hier en daar met een bloemstuk. Liever traditioneel? Kies voor het kapsel dat bij jou past. Hieronder een paar mooie voorbeelden.

Lang haar

Heb jij een flinke haarbos? Dan heb je mogelijkheden in overvloed. Bedenk welke stijl bij jou past. Wil je het kapsel opsteken of alleen maar opfleuren met een accessoire? Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om het te krullen of juist te stijlen. Tegenwoordig is het helemaal hip om je kapsel een nonchalante look te geven. Dat kan gemakkelijk door slechts een deel van je haar op te steken of een deel in te vlechten. Houd je er wel rekening mee dat het kapsel de hele dag goed moet blijven zitten? Uiteraard kan een bruidskapper je daarbij helpen, maar je wil natuurlijk niet dat je halverwege de dag opnieuw in de stoel moet gaan zitten. Hieronder vind je een paar inspirerende voorbeelden van bruidskapsels voor bruiden met lang haar.

Niet alleen de lengte is bepalend voor het type bruidskapsel. Uiteraard moet je ook rekening houden met je haartype. Heb je stijl of krullend haar? Heb je droog haar of juist haar dat snel vet wordt? En hoe snel begint je kapsel met pluizen? De kapper kan hier op de grote dag rekening mee houden. Wanneer je haar snel pluizig is, kan zij de juiste middelen gebruiken om dit te voorkomen. Heb je flinke krullen en wil je op de grote dag stijl haar? Dan is dat misschien niet de juiste keuze. Je loopt het risico dat je bruidskapsel niet de hele dag goed blijft zitten.

Wanneer je er zeker van wil zijn dat je de juiste keuze maakt, is het verstandig om goed te overleggen met een professional. Neem een aantal voorbeelden mee die je inspireren. Op die manier weet de stylist waar jouw voorkeuren liggen en kan ze een aantal looks uitproberen. Maak van tevoren een afspraak met elkaar voor een proefsessie en probeer een aantal looks uit. Bekijk ook of het kapsel goed blijft zitten en of het comfortabel aanvoelt. Dat zijn allemaal belangrijk aspecten. Je moet er immers een hele dag mee rondlopen.

Uiteraard moet je ook rekening houden met de verschillende elementen van de bruiloft. De locatie en het tijdstip kunnen van invloed zijn op je bruidskapsel. Wanneer je in de avond trouwt, mag het kapsel best wat uitbundiger. Misschien wil je er een mooi accessoire aan toevoegen. Trouw je buiten? Houd dan ook rekening met de invloeden van het weer. Vooral wanneer je gaat voor een winterse bruiloft, kan dit weleens roet in het eten gooien.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de stijl van je jurk. Wanneer je gaat voor een klassiek bruidskapsel terwijl je een bohemian jurk hebt, past dat misschien niet helemaal bij elkaar. Uiteraard kan een professional je hier meer over vertellen. Hij of zij weet ook veel over de laatste trends en kan je goed adviseren. Houd ook rekening met andere elementen zoals het bruidsboeket. Hoe leuk is het om eenzelfde soort bloem terug te laten komen in je kapsel?

Het is ook belangrijk om je haar goed voor te bereiden voor de grote dag. In de weken voor de bruiloft is het belangrijk dat je jouw haar de juiste verzorging geeft. Ga voor een hydraterend masker en laat je kapsel goed onderhouden door een kapper.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? Je leest het in ons online magazine. Daar houden we je op de hoogte van de laatste trends, ontwikkelingen en delen we handige weetjes met je.Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker