Favoriet

Alles over trouwen in de lente

De vogeltjes fluiten en de eerste tulpen ontpoppen zich in het grasveld. De lente is een prachtig seizoen. Het zorgt ervoor dat je uitkijkt naar wat komen gaat. Zowel de lente als trouwen staan symbool voor een nieuw begin. Niet zo gek dus dat je wil trouwen in de lente. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je in dit mooie seizoen wil trouwen. In dit artikel vertellen we je alles over wat je wel en niet moet doen en inspireren we je met leuke ideeën voor een lentebruiloft.

Allereerst kan het weer in de lente best onvoorspelbaar zijn. Vooral in Nederland weet je nooit of het een dag met een prachtige zonnestraal wordt of dat het pijpenstelen gaat regenen. Vanwege dit risico is het altijd goed om een plan B te hebben. Wil je buiten trouwen onder een romantisch prieel? Zorg dan dat de trouwlocatie ook een binnenruimte heeft als het weer niet mee zit. Zo weet je zeker dat jouw bruiloft niet in duigen valt.

Lichtpuntje: in maart en april komt het regelmatig voor dat we prachtige dagen met temperaturen boven de 20 graden bereiken. Toch is een warme jas in de avond geen overbodige luxe. Overigens is het niet aan te raden om de volledige dag buiten te organiseren. Vanwege de temperaturen is het aan te raden om het feest te organiseren in een binnenlocatie.

Trouwen in de lente leent zich uitstekend voor een themabruiloft. Je kan de trouwlocatie decoreren met frisse lentekleuren en het is helemaal niet gek als je op slippers wil lopen. Liever trouwen op het strand? Dan mag je natuurlijk ook op blote voetjes de dag doorbrengen. Wanneer je de lente als thema aan je bruiloft wil koppelen, kan je alle kanten op. Kleur en natuur zijn de sleutelwoorden voor een lentethema. Hieronder vind je wat inspirerende voorbeelden van stellen die je voorgingen.

De eerste bloemen staan in bloei. Wat s er nou romantischer dan een heerlijk etentje tussen deze bloeiende bloemen? Ondertussen genieten jullie van de eerste zonnestralen.

Uiteraard verwerk je het seizoen ook in een prachtig bruidsboeket.

En wat dacht je van een prachtige shoot tussen de bloemen?

Uiteraard mogen jullie ook gewoon per fiets arriveren. Het is immers lekker weer om dit Oerhollandse vervoersmiddel te gebruiken.

Een leuk presentje voor de gasten kan ook geen kwaad.

Uiteraard mag een limonadebar niet ontbreken.

Is het nog een beetje fris? Los het creatief op met een leuke bak met kleedjes voor de gasten.

Picknick

De lente is ook een prachtige gelegenheid om een casual picknick te organiseren. Tussen de middag genieten jullie samen met de gasten van een uitgebreide lunch op het grasveld. Is de grond nog wat vochtig? Neem dan plaats aan een picknicktafel.

Decoratie

Qua decoratie kan je tijdens een lentebruiloft alle kanten op. Maak gebruik van de natuur. De lente is immers het seizoen waarin de natuur weer tot leven komt. Gebruik deze elementen in je decoratie en maak vooral veel gebruik van bloemen en hout. Laat dit terugkomen in alle details. Denk bijvoorbeeld aan een origineel alternatief voor het ringkussen.

Eten

Ook wat betreft het eten kun je alle kanten op. Denk aan een stoofpotje van lentegroenen en maak gebruik van echte seizoenskruiden zoals tuinkruiden en rozemarijn.

Inspiratie

In ons online trouwmagazine vind je meer inspiratie voor het organiseren van jouw droombruiloft.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu
Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop