Favoriet

Je bruidsboeket bewaren

Je bruidsboeket is een mooie herinnering om te bewaren. Een prachtige souvenir, van een bijzondere dag. Je trouwboeket kost al gauw een flink bedrag, reden te meer om dit bijzondere boeket te bewaren. Maar gelukkig kan dat, jarenlang zelfs, als je het maar op de juiste manier doet. Maar hoe? Wij vertellen het je, zodat je nog vaak kunt terugdenken aan deze mooie dag.

Je boeket prepareren om te bewaren kan op verschillende manieren.

Eigenhandig drogen van het boeket

Je kunt ervoor kiezen om het boeket zelf te drogen. Dat is ook direct de goedkoopste oplossing. Echter zijn niet alle bloemen geschikt om te drogen. Laat je daarom goed adviseren door de bloemist wanneer je voor deze optie kiest. Begin met drogen het liefst zo snel mogelijk, tot maximaal vijf dagen na de bruiloft. Zodat de bloemen nog mooi zijn. Kies een rustige donkere plek, waar je het boeket op z’n kop kunt ophangen. Als de bloemen volledig gedroogd zijn kun je het boeket inspuiten met haarlak om een beschermlaagje te creëren.

Prepareren

Geen zin om zelf te drogen? Je kunt het boeket ook professioneel laten drogen, dat heet prepareren. Daarnaast is het ook mogelijk om het boeket te laten vriesdrogen, waardoor de kleur van de bloemen langer in tact blijft. Een andere methode om je boeket te prepareren kan door middel van een gel-laag. Dat wordt gedaan met zogenoemde sillicagel. Deze methode kun je ook prima thuis zelf doen. De gel is te verkrijgen bij de betere hobbyzaken. Dompel het boeket erin onder en laat het een tijdje drogen.

Besef je wel dat ondanks de vele preparatiemethodes die er bestaan, je boeket nooit zo mooi blijft als op de dag zelf. Zorg dus dat je mooie foto’s van het boeket laat maken door de fotograaf. Om er te van blijven genieten kun je ook een mooie foto laten uitvergroten op canvas!

Tips voor het bewaren van je bruidsboeket

  • Droog je je bloemen? Zorg dat er geen vocht en stof in de buurt kan komen.
  • Ben zuinig op je boeket op de bruiloft. Bewaar ze goed en zet ze regelmatig in het water.
  • Is je boeket gedroogd? Plaats het boeket dan nooit in direct zonlicht, daar houden gedroogde bloemen niet van!
  • Vriesdrogen is de mooiste optie om kleur te behouden. Bij andere methodes merk je al snel kleurverschillen op.


Wil jij je bruidsboeket bewaren na de bruiloft?


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu
Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires in de trouwshop