Tips voor het schrijven van je trouwbelofte

Een mooie, persoonlijke toespraak voor je geliefde houden? Het schrijven daarvan valt nog niet mee. In voor-en tegenspoed, in ziekte en rijkdom. Wil je wat originelers dan dat? Wil je je eigen trouwbelofte schrijven? Hoe schrijf je precies zo’n trouwbelofte? Wat zet je erin? En hoe draag je het voor? Wij geven je handige tips om een originele trouwbelofte te schrijven.

Jullie kennen elkaar als geen ander, dus om een persoonlijke tint aan de ceremonie te geven kun je er voor kiezen om een trouwgelofte voor elkaar te schrijven. Voordat je begint met schrijven is het van belang dat je voor jezelf vaststelt welke toon de gelofte moet krijgen. Wordt het een verhaal met veel humor? Of een serieuze liefdesverklaring?

Zet daarna in grote lijnen het verhaal op. Wat wil je vertellen? Welke herinneringen wil je ophalen? Op welke manier wil je je eeuwige trouw beloven aan je partner? Je kunt ervoor kiezen om samen jullie belofte te schrijven. Maar nog leuker misschien is om het afzonderlijk van elkaar te doen. Zodat het een echte verassing is op de dag zelf.

Handige tips voor het schrijven van een trouwbelofte

  • Stel je zelf vooraf een aantal vragen zoals: Waarom wil ik met hem of haar trouwen? Waarom maakt hij of zij mij zo gelukkig? Welke mooie of minder leuke gebeurtenissen hebben we afgelopen jaren samen gedeeld? Wat zijn de goede en slechte eigenschappen van je partner? Door jezelf verschillende vragen te stellen kom je uit bij antwoorden, die je kunt verwerken in je trouwbelofte.
  • Probeer in de trouwbelofte een anekdote te verwerken. Dat kan op een humoristische wijze, maar ook door bijvoorbeeld een mooie gebeurtenis tussen jullie aan te halen. Bijvoorbeeld een bijzondere reis, waar jullie erg gelukkig waren of het krijgen van jullie kind.
  • Stel in je belofte ook echt een belofte op. Wat beloof je te zijn voor je partner?
  • Vertel je partner ook wat hij of haar voor jou betekent. Welke goede eigenschappen je partner in jou naar bovenhaalt.
  • Ben je geen schrijver? Dan kun je ook een mooi gedicht of een songtekst van een lied voordragen wat jouw gevoelens goed overbrengt.
  • Blijf dichtbij jezelf met je trouwbelofte. Je hoeft niemand te imponeren met deze tekst. Schrijf vooral vanuit je eigen gevoel.
  • Je trouwgelofte moet niet te lang zijn. Blijf voor een goede lengte ongeveer tussen de één tot drie minuten.
  • Draai de tekst uit van de gelofte, of schrijf een paar steekwoorden op zodat je iets hebt om op terug te vallen wanneer je je tekst kwijt bent.
  • Zorg voor zakdoekjes tijdens de ceremonie. Een trouwbelofte kan emotioneel zijn!
  • Zorg dat er iemand in de buurt is die het van je over kan nemen als het even niet lukt.

Wat schrijven jullie in de trouwbeloftes?Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lampionnen in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker