Muziek tijdens de trouwceremonie

Een persoonlijk tintje geven aan jullie trouwceremonie? Dat kan perfect met muziek waar jullie van houden. Muziek zorgt voor meer emotie! ‘Daar komt de bruid’, klinkt het vaak in films bij binnenkomst tijdens huwelijksvoltrekkingen. Je kunt tijdens de ceremonie prima gebruikmaken van muziek. Het maakt jullie bruiloft vele malen persoonlijker en nog onvergetelijker.

Muziek tijdens de ceremonie

Er kan op verschillende momenten een nummer worden gestart. Bijvoorbeeld bij binnenkomst van de bruid, tijdens het ja-woord, tijdens het tekenen van de trouwakte of aan het einde van de ceremonie. Daarnaast kunnen jullie kiezen voor livemuziek of een muziek van een CD. Live-muziek kan bijvoorbeeld akoestisch met gitaar of een ander instrument, om een intiemere sfeer te creëren. Slechts 9% van de bruidsparen maakt gebruik van livemuziek op hun bruiloft. Met de keuze voor livemuziek geef je dus absoluut een originele draai aan jullie ceremonie!

Waarom muziek tijdens jullie trouwceremonie?

 • Het geeft even rust tijdens de ceremonie tussen al het gepraat. Voor sommige gasten is het lastig om constant te luisteren. Een nummer tussendoor geeft wat ruimte om na te denken en om te genieten.
 • Het maakt jullie ceremonie persoonlijker. Je kunt hiermee jullie gasten kennis laten maken met een nummer dat voor jullie belangrijk is, of met een nummer wat goed verwoord wat jullie voor elkaar voelen.
 • Je kunt elkaar verassen met een nummer dat jullie voor elkaar uitkiezen. Vertel elkaar daarna waarom je voor dit nummer gekozen hebt. Bijvoorbeeld tijdens je trouwbelofte. Hulp nodig bij het schrijven van je eigen trouwbelofte? Lees hier het artikel met tips voor het schrijven van je eigen verhaal.
 • Een lied zegt meer dan duizend woorden. Een ieder herinnert zich vast het prachtige accordeonspel van Carel Kraayenhof tijdens het koninklijk huwelijk in 2002. Muziek kan symbool staan voor verschillende mensen of gebeurtenissen in jullie leven. Bijvoorbeeld ook om een momentje in te lassen voor de personen die niet (meer) aanwezig zijn op deze, voor jullie, belangrijke dag.

Ben je op zoek naar een goede (live) muziek act? Neem eens een kijkje in de bedrijvengids van TopTrouwen. Hier vind je de beste coverbands, muzikanten en zangers en zangeressen!

Welk(e) nummer(s)?

Allereerst is het raadzaam om bij elkaar te gaan zitten en te bedenken of jullie samen speciale nummers hebben. Het nummer waar jullie bijvoorbeeld voor het eerst samen op dansten? Het nummer dat gedraaid werd toen je partner jou ten huwelijk vroeg? In jullie herinnering schuilt vast een goed nummer wat gespeeld kan worden tijdens de ceremonie. Heb je hierna nog geen inspiratie? De volgende nummers doen het goed tijdens de huwelijksceremonie:

 1. Bruno Mars – Marry You
 2. Jason Derulo – Marry Me
 3. The Beatles – All You Need Is Love
 4. Elle Goulding – How Long Will I Love You
 5. James Blunt – You’re Beautiful
 6. Michael Bublé – Everything
 7. Jack Johnson – Better Together
 8. Bruno Mars – Just The Way You Are
 9. Adéle – Make You Feel My Love
 10. John Mayer – Who You Love

En natuurlijk vele andere nummers… Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een bepaald nummer op een andere (akoestische) wijze te laten zingen/spelen tijdens jullie bruiloftsceremonie. 

Voor nog véél meer mooie muziek en inspiratie kun je terecht in de nieuwe muziekdatabank van TopTrouwen. Hier vind je de beste trouwmuziek voor jullie bruiloft.

Welk nummer zou jij willen horen tijdens je bruiloftsceremonie?Gerelateerde producten

Bekijk alle foto-en-video/wegwerpcameras in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker