Het kopen van een tweedehands bruidsjurk

Het prijskaartje van een bruidsjurk kan aardig oplopen. Uiteraard kan je er in dat geval ook voor kiezen om op zoek te gaan naar een tweedehands exemplaar. Ten slotte wordt de jurk alleen op de bruiloft gedragen en is het een flinke investering. Bij de aanschaf van een tweedehands jurk moet je een aantal zaken in je achterhoofd houden. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten.

Een tweedehands jurk kan het overwegen waard zijn wanneer je wil besparen. Door die besparing heb je meer ruimte voor andere onderdelen van de bruiloft. Misschien kan je door deze goedkopere optie trouwen op die unieke trouwlocatie of meer budget besteden aan het trouwvervoer. Toch is het niet altijd even makkelijk om een uniek exemplaar te vinden in je zoektocht.

Neem de tijd

Als je op zoek gaat naar een tweedehands jurk, is het goed om de tijd te nemen. Je moet er wat moeite voor doen, maar het kan je gemakkelijk de helft van de prijs besparen. Je kan kijken bij speciale bruidszaken die een tweedehands assortiment hebben, maar het is ook goed om online rond te snuffelen. Op marktplaatsen op internet staan honderden trouwjurken aangeboden.

De aanpassingen

Wie een tweedehands jurk wil aanschaffen, moet de aanpassingen ook in overweging nemen. Uiteraard ga je op zoek naar een jurk in jouw maat, maar misschien moet er hier en daar nog wat vermaakt worden. Het beste is om op zoek te gaan naar een tweedehands trouwjurk van iemand die hetzelfde lichaamstype heeft. Mocht dat niet zo zijn, dan zal je de jurk nog moeten vermaken. Houd er rekening mee dat hier ook nog kosten bij komen kijken. Bij een tweedehands exemplaar kan je het beste kiezen voor een te grote jurk. Een kleinere jurk is vrijwel niet te vermaken naar jouw lichaamstype. Het toevoegen van stof is immers een stuk moeilijker dan het weghalen van stof.

De staat

Daarnaast is de staat van een tweedehands jurk belangrijk. Op de grote dag wil je natuurlijk geen grote wijnvlek in je jurk hebben. Toch is het belangrijk om je niet te verkijken op de staat van de jurk. Door de trouwjurk naar een goede stomerij te brengen, kan je veel vlekken laten verwijderen. Houd er rekening mee dat je hier ook een budget voor moet reserveren. Je kan eventueel op voorhand vragen of de vlekken die in de jurk zitten, makkelijk te verwijderen zijn.

Tweedehands trouwjurk kopen

Besloten om voor de aanschaf van een tweedehands jurk te gaan? Online zijn er een aantal fijne plekken waar je kan shoppen. Een van de online webshops met betaalbare designer jurken is ‘Yes I Did’. Er worden merken aangeboden zoals Pronovias, Ladybird en Maggie Sottero. Je kan op een betrouwbare manier een tweedehands jurk van iemand overkopen op deze online marktplaats voor tweedehands trouwjurken.

Bij de advertenties staan een aantal foto’s, vraagprijs, het merk en details zoals de soort stof. Veel van de jurken zijn na de bruiloft gestoomd waardoor je weet wat de werkelijke staat is. Daarnaast is het mogelijk om een pasafspraak te maken. Je hoeft de jurk niet meteen af te nemen, maar kan van tevoren bekijken of de jurk bij je past. Handig, op die manier kan je een dag plannen waarop je meerdere adressen afgaat voor de perfecte jurk!

Online marktplaats

Een andere handige marktplaats is de webshop van BudgetBridalWorld. Zij bieden een platform voor particulieren en bedrijven aan om tweedehands jurken te verkopen. Je vindt er ook een assortiment aan nieuwe jurken voor een kleine prijs. Als je keuze op een jurk is gevallen, kan je contact opnemen met de verkoper voor de verdere afhandeling. Daarnaast zijn er veel bruiloftswinkels die een tweedehands assortiment hebben.

Tweedehands bruidsmodezaak

Een bruidsmodezaak die gespecialiseerd is in tweedehands bruidsmode is Nikita Buirdsmode. Zij hebben een groot assortiment aan jurken. Met een korte online zoektocht vind je zo de dichtstbijzijnde winkel. Een andere optie is een oproep op Facebook. Wie weet kom je zo in contact met de eigenaar van jouw toekomstige droomjurk.

Trouwjurk verkopen

Besparen op de bruiloft door na de trouwerij je eigen jurk door te verkopen? Dat kan je gemakkelijk doen op een van bovenstaande websites. Voor het plaatsen van een advertentie wordt vaak een kleine bijdrage gevraagd. Uiteraard kan je het ook proberen via gratis kanalen zoals Marktplaats. Heeft je advertentie geen effect? Plaats je advertentie dan eerst eens op één van de websites om te kijken of je een koper kan vinden. Uiteraard heb je hier ook weer de mogelijkheid om een oproepje op Facebook te plaatsen. Sommige bruidsmodezaken nemen de jurk na de bruiloft ook terug in ontvangst tegen een gereduceerd tarief.

Trouwjurk huren

Je kan er ook voor kiezen om een jurk te huren. Op die manier heb je een fantastische jurk tijdens de bruiloft, maar kost het je geen klauwen vol met geld. Het huren van een trouwjurk kan vaak al vanaf 150 euro. Die kosten zijn vaak inclusief het reinigen van de jurk na de bruiloft. Soms zitten de accessoires ook bij de prijs inbegrepen. De prijs is afhankelijk van de aanschafprijs van de huur en kan tot wel 500 euro kosten. Daarnaast betaal je een borg die je na gebruik weer terugkrijgt.

Nadelen trouwjurk huren

Het nadeel van het huren van een trouwjurk is dat het aanbod vaak niet groot is. Het gaat vaak om de meest gangbare modellen en je loopt daardoor niet rond in een exclusief model tijdens de grote dag. Ook gaat het vaak om wat oudere modellen en niet om de nieuwste collectie. Daarnaast kan je de jurk niet op maat laten maken. Soms is het wel mogelijk om kleine aanpassingen door te voeren. Er zijn diverse websites waar je al een blik kunt werpen op een trouwjurk om te huren. 

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? Ons online trouwmagazine staat bomvol met de laatste trends, tips en checklists.Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker