Vijf dingen die je niet moet doen met de verlovingsring

Gefeliciteerd, je gaat trouwen! Je bent ten huwelijk gevraagd of je hebt zelf de handen uit de mauwen gestoken. Uiteraard wil je dat de verlovingsring in topconditie blijft. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het dragen van de verlovingsring. We vertellen je wat je vooral niet moet doen met de verlovingsring voor het behoud van dit prachtstuk.

Misschien wil je de verlovingsring het liefst helemaal niet meer af doen, maar voorzichtigheid is geboden met dit sieraad. Als je er niet goed mee omgaat, loop je het risico dat de ring beschadigd of dof wordt. Natuurlijk wil je de ring ook niet verliezen. Daarom is het goed om de ring in een aantal situaties goed op te bergen.

1. Draag de ring niet tijdens het sporten

Je loopt het risico dat de ring beschadigd door de gewichten die je tilt. Daarnaast kan je letsel veroorzaken bij andere in het geval van een contactsport. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

2. Draag de ring niet tijdens het schoonmaken

Is het tijd voor een grondige schoonmaak in huis? Leg je ring dan neer op een vaste plek. Door de schoonmaakmiddelen kan je de ring beschadigen. Wanneer je ring een steen heeft, kunnen de chemicaliën zorgen voor dofheid van de steen.

3. Draag de ring niet in het water

Dat geldt dus niet alleen als je naar het strand gaat, maar ook wanneer je een douche neemt of een relaxmomentje plant in bad. Door de ring uit te doen, voorkom je dat de steen in contact komt met zonnebrandcrème en andere smeerseltjes. Crèmes kunnen beschadigingen opleveren aan de ring.

4. Draag je ring niet tijdens het klussen

Ga je verven, klussen of geef je tuin een flinke opknapbeurt? Berg de ring op om beschadigingen te voorkomen. Je wil immers niet dat er een kloddertje verf op je verlovingsring komt.

5. Let op met crème

We hebben het al eerder aangekaart, maar ook bij het aanbrengen van handcrème, bodylotion en gezicht crème kan je de ring beter even afdoen. De steen kan er troebel van worden, maar het product kan ook onder de steen terecht komen. Dat is moeilijk schoon te maken.

Daarnaast is het belangrijk dat je voorzichtig omgaat met de ring. Voorkom dat de ring botst met een andere ring aan de hand en let op met je sleutelbos. Een beschadiging zit in een klein hoekje. Daarnaast kan je de ring het beste in de originele doos bewaren zonder andere sieraden. Op die manier heeft de ring ook een vaste plek waardoor je niet het risico loopt dat je de ring ineens verloren bent.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? Bekijk het in ons online trouwmagazine.Gerelateerde producten

Bekijk alle ringkussens in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker