Het kiezen van de perfecte trouwring 

De trouwring is een bijzonder attribuut die je – als het goed is – de rest van je leven draagt. Niet zo gek dus dat je met de juiste voorbereiding op zoek wil gaan naar de perfecte trouwring. Door het enorme aanbod zit er altijd wel iets tussen wat bij jou past. Toch is het niet altijd even makkelijk om het juiste exemplaar op de kop te tikken door de vele keuzes en opties. We helpen je graag op weg bij het kiezen van de perfecte trouwring.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer je op pad gaat voor een ring, is het goed om de juiste voorbereidingen te treffen. Bekijk bijvoorbeeld eens online welke mogelijkheden er zijn. Struin rond op Pinterest en bekijk welke ringen je wel aanspreken en welke niet. Wanneer je weet wat je niet wil, ben je al een stap dichterbij de ring die je wel wil. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal.

Ga je voor diamant, edelstenen, platina of goud? Ga je voor een eenvoudige ring of wil je juist extra versieringen in de vorm van één of meerdere stenen? Wil je dat de verlovingsring van hetzelfde materiaal is als de trouwring? Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden in het voorbereidingsproces. Bedenk ook of je wil dat de trouwringen van je partner en die van jou moeten matchen. Schrijf de antwoorden op deze vragen op en denk er samen over na. Op die manier kan je samen met de goudsmid het aanbod aan ringen beperken en op zoek gaan naar de perfecte trouwring voor jou.

Budget

Ook aan de trouwring van je dromen hangt een prijskaartje. Je wil er misschien niet over nadenken, maar het is belangrijk om van tevoren een budget voor de trouwringen te bepalen. Op die manier weet je in welke prijsklasse je kan zoeken en kan je het aanbod verder beperken.

De prijzen lopen behoorlijk uiteen door de verschillende materialen die in ringen worden verwerkt. Een ornament zoals een diamant kan er al snel voor zorgen dat de ring een flink prijskaartje krijgt. Daarnaast kan ook het graveren in de kosten lopen. Denk dus goed na over het maximale bedrag dat jullie aan de trouwringen willen spenderen. Op die manier voorkomen jullie teleurstellingen. Een goede richtlijn om het budget vast te stellen, is 3% van het totale huwelijksbudget.

Eigen ontwerp of niet?

Bedenk van tevoren of je een ring wil uit een bestaand assortiment of dat je een ring op maat wil laten maken. Bij deze overweging is het belangrijk om het budget in oog te houden. Wanneer er bepaalde aanpassingen nodig zijn, is het prijskaartje van de ring vaak hoger. Echter, draag je de ring wel voor het leven. Je kan een ring ook volledig naar wens laten maken. De ring wordt helemaal naar wens en smaak gemaakt. Dit is heel handig wanneer je precies voor ogen hebt hoe de ring eruit moet komen te zien.

Op tijd

Wanneer je eenmaal een idee hebt van de soort ring is het tijd voor de grote zoektocht. Het is belangrijk dat je op tijd begint. We raden je aan om uiterlijk twee tot drie maanden voor de bruiloft te beginnen. Op die manier heb je genoeg tijd om meerdere smeden te bezoeken, inspiratie op te doen en de prijzen te onderzoeken.

Daarnaast is het goed om de ringen meerdere keren te bekijken. Koop de ring dus nooit bij de eerste beste juwelier die je bezoekt, maar laat er wat tijd overheen gaan. Op die manier weet je zeker dat je de ring nog net zo mooi vindt als je in eerste instantie dacht. Wanneer je de ring op maat wil laten maken, heb je meer tijd nodig. Houd daar rekening mee. Ook extra opties zoals het graveren van de ring kosten meer tijd. Soms kan het wel een maand duren voordat de juwelier dit proces helemaal rond heeft.

Je levensstijl

Daarnaast is het belangrijk om bij je keuze rekening te houden met je levensstijl. Je zal deze ring iedere dag dragen dus het moet goed aansluiten op je dagelijkse werkzaamheden. Wanneer je met je handen werkt, is het misschien een logische keuze om voor een ring te gaan die eenvoudig en stevig is. Op die manier loop je minder risico dat de ring beschadigd. Ben je een erg actief persoon? Dan kan platina een goede optie zijn. Dit materiaal is erg duurzaam en slijt minder snel dan andere materialen.

Lange termijn

Niet alleen je levensstijl, maar ook de lange termijn speelt een rol. Is de ring die je kiest over dertig jaar nog de ring die je wil dragen? Houd daarbij rekening met trends en je eigen stijl. De ring moet goed passen bij jouw stijl. Daarnaast wil je niet dat de ring over drie jaar al uit de mode is. In dat geval kan je dus beter kiezen voor een tijdloos ontwerp. Uiteraard moet je je hier ook niet te veel zorgen over maken. De juwelier kan altijd aanpassingen aan de ring doen zodat het weer helemaal naar wens is. 

Eerlijk zijn

De juwelier zal jullie helpen in de zoektocht naar de perfecte ring. Wees niet bang om eerlijk te zijn. Door duidelijk en eerlijk te zijn kan de juwelier jullie het beste helpen. Spreek eventuele twijfels uit en vertel duidelijk aan welke eisen de ring moet voldoen. De ring moet immers voor de volle 100% bij jullie passen. Daarnaast is het ook goed om een paar nachtjes te slapen over jullie definitieve keuze. Alleen op die manier weten jullie zeker dat de ring bij jullie past.

Inspiratie

Ben je op zoek naar meer inspirerende artikelen? Ons online trouwmagazine is jouw wekelijkse dosis inspiratie op het gebied van trouwen.Gerelateerde producten

Bekijk alle ringkussens in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker