Hoe vouw ik een pochet voor de bruiloft?

Het pochet is helemaal terug van weggeweest. Dit stijlvolle attribuut is een vierkante doek die wordt opgevouwen in het borstzakje van een jasje van de man. Op die manier is de pochet nog gedeeltelijk zichtbaar waardoor je karakter meegeeft aan het pak. Dit tijdloze accessoire kan gedragen worden bij het trouwpak en de smoking, maar ook bij een outfit die casual is. Het geeft je pak een elegante afwerking. We helpen je graag bij het vouwen van het pochet in dit artikel.

Vroeger werd het vouwen van het pochet van generatie op generatie doorgegeven. Dat komt waarschijnlijk omdat het pochet vroeger binnen de etiquette gebruikelijker was om te dragen tijdens feestelijke aangelegenheden. Tegenwoordig zijn de regels rondom formele en informele gelegenheden vervaagd. Dat zien we bijvoorbeeld ook gebeuren met het gebruik rondom de stropdas.

Dat is echter geen rede om het vouwen van een pochet nooit te leren. Dit accessoire is namelijk een echte aanvulling op je outfit. Er zijn verschillende manieren waarop je het pochet kan vouwen. Zo is er de presidentiële vouwwijze, die ook wel als de meest elegante manier wordt gezien om het pochet te dragen. Daarnaast heb je de eenpunts- tweepunts- driepuntsmethode.

Presidentiële vouwwijze

De eerste methode die we hier bespreken is de presidentiële vouwwijze. Deze vouwmethode is ideaal voor formele gelegenheden. De manier van vouwen wordt vaak gecombineerd met een wit pochet.

  1. Vouw het pochet dubbel.
  2. Vouw een kant van het pochet naar binnen toe.

Eenpuntsmethode

De eenpuntsmethode wordt ook wel de one corner up fold genoemd. Het is een simpele en elegante manier en het past bij verschillende gelegenheden.

  1. Maak een driehoek door het pochet dubbel te vouwen.
  2. Vouw een punt naar binnen en herhaal dit met de andere punt.

Tweepuntsmethode

De tweepuntsmethode wordt ook wel de two corner up fold genoemd. Deze methode is iets minder formeel.

  1. Vouw het pochet globaal, schuin dubbel zodat er 2 driehoeken ontstaan.
  2. Vouw een punt naar binnen en herhaal dit met de andere punt.

Driepuntsmethode

Deze methode wordt ook wel de three corner up fold of kroonvrouw genoemd. Dat komt omdat het lijkt op de vorm van een kroon. Bij deze vouwmethode is het goed om een aantal keren te oefenen.

  1. Vouw het pochet dubbel in een driehoek.
  2. Vouw een punt tussen de twee andere punten.
  3. Vouw de rechthoek naar binnen.

Bij het vouwen van het pochet is het belangrijk dat je altijd werkt op een schone ondergrond. Op die manier voorkom je dat het pochet vies wordt. Daarnaast is het goed om tussen het vouwen door de vouwen plat te strijken met je hand. Op die manier krijg je een nette afwerking. Plaats het pochet vervolgens voorzichtig in de borstzak en styleer het voor het juiste resultaat.

Inspiratie

Vond je dit ook zo’n handig artikel? Dan hebben we goed nieuws voor je: in ons online trouwmagazine vind je namelijk veel meer inspirerende, handige artikelen.Gerelateerde producten

Bekijk alle bruidegom-en-bruidsjonkers in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker