Vijf dingen die je vergeet bij het opstellen van het trouwbudget

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Het is tijd om de eerste voorbereidingen te treffen. Voordat je aan de slag gaat, moet er een trouwbudget worden vastgesteld. Het bepalen van een trouwbudget is niet altijd even makkelijk. Veel aanstaande echtparen vergeten een aantal cruciale elementen op te nemen in het budget. Voorkom deze fout en lees snel verder welke dingen je niet mag vergeten bij het opstellen van je trouwbudget.

Het opstellen van een trouwbudget is niet makkelijk. Je moet bepalen waar jullie prioriteiten liggen en een prijskaartje hangen aan ieder onderdeel. Daarnaast is het belangrijk om altijd een percentage mee te nemen in de berekening voor onvoorziene kosten. Bijvoorbeeld wanneer de perfecte bruidsjurk toch iets duurder uitvalt dan je dacht, maar ook wanneer je onverhoopt toch iets vergeet.

Er zijn ontzettend veel elementen die een rol spelen bij de bruiloft. Denk aan de trouwlocatie, de trouwkleding, de ringen, maar ook aan de cateraar, het trouwvervoer en een weddingplanner. Je bent niet verplicht om een weddingplanner in te schakelen, maar een professional kan je wel op weg helpen bij de organisatie van een bruiloft. Ook wanneer je een klein budget hebt, kan een weddingplanner uitkomst bieden. Hij of zij weet de weg in de trouwwereld en kan het budget bewaken.

Accessoires

Eén van de onderdelen die vaak niet worden meegenomen in het budget, zijn de accessoires van de bruidskleding. Denk bijvoorbeeld aan de sluier en de schoenen maar ook aan de sieraden van de bruid. Draag je een bijzonder paar oorbellen die veel betekenis voor je hebben of ga je voor een nieuwe set? Vergeet deze accessoires dan niet mee te nemen in de berekening van het trouwbudget.

Eten

Natuurlijk is de catering een belangrijk onderdeel van de bruiloft. Je gasten krijgen te eten en daar heb je een budget voor opgenomen. Veel aanstaande bruidsparen vergeten echter dat het personeel ook moet eten. Heb je gedacht aan een lekker bordje voor de fotograaf? Krijgt je weddingplanner ook te eten en hoe zit het met de DJ of de band? Bespreek met de cateraar hoe zij dit kunnen regelen.

Cadeaus

In de hectiek van het organiseren, heb je misschien niet nagedacht over cadeaus. Veel bruidsparen geven de gasten een bedankje mee, maar vergeet je de mensen die veel voor je betekenen niet in het zonnetje te zetten? Denk bijvoorbeeld aan een mooi cadeau voor je ouders of de getuigen. Je mag ze best wat extra verwennen vanwege hun inzet.

Kinderen

Tijdens de bruiloft zul je ook wat kleine gasten over de vloer krijgen. Kinderen moeten wat meer vermaakt worden. Hier moet je soms extra voorzieningen voor treffen. Je kan een speciale kinderhoek inrichten of iemand inhuren die de kinderen tijdens de grote dag vermaakt. Vergeet niet om hier een budget voor te reserveren.

Trouwjurk reinigen

Ook na de bruiloft zijn er nog kosten. Je wil de trouwjurk natuurlijk netjes opbergen. Laat de jurk daarom bij een professionele stomerij reinigen. Op die manier blijft de kwaliteit van de jurk optimaal. Je kan er ook voor kiezen om de trouwjurk na de bruiloft te verkopen. Op die manier heb je extra ruimte in je trouwbudget.

Inspiratie

TopTrouwen is het online trouwmagazine voor de aanstaande bruid. Wil je meer lezen? Neem dan snel een kijkje in het online trouwmagazine.Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker