Alternatieven voor het weggeven van de bruid

Traditiegetrouw geeft de vader de bruid weg tijdens de ceremonie. Vroeger werden huwelijken niet gezien als een symbool van liefde, maar als een zakelijke transactie. Families zagen de bruid als een bezit en met deze traditie werd de bruid weggeven. Tegenwoordig denken we daar helemaal niet meer zo over, maar de traditie is gebleven. Voor sommige bruiden is het echter niet mogelijk om zich weg te laten geven door hun vader. Misschien is je vader overleden of hebben jullie helemaal geen contact meer met elkaar. In dat geval is het fijn als er een alternatief is voor deze traditie. We hebben een aantal mooie alternatieven voor je op een rijtje gezet.  

Je kan ervoor kiezen om je weg te laten geven door je moeder. Wanneer je vader is gestorven, kan dit je moeder zijn. Zij is waarschijnlijk een belangrijk persoon in je leven en heeft altijd voor je klaar gestaan. Hoe mooi is het als ze jou op deze bijzondere dag kan weggeven? Je moeder vindt het waarschijnlijk een grote eer om deze taak op zich te nemen. Als bruid kan je er ook voor kiezen om je weg te laten geven door een ander familielid. Misschien wil je weggeven worden door een man en dan kan je broer(tje) met je naar het altaar lopen. Ook een oom of opa die veel voor je heeft betekend kan deze taak op zich nemen.

Beide ouders

Er zijn ook bruiden die ervoor kiezen om zich weg te laten geven door beide ouders. Wanneer je goed contact hebt met je ouders kan je ervoor kiezen om samen met zowel je moeder als je vader naar het altaar te lopen. Ze betekenen immers evenveel voor je. Loop tussen hun in naar je aanstaande man toe en geniet van dit speciale moment. Is het niet mogelijk om je door beide, of één van je ouders, weg te laten geven? Dan kan je er ook voor kiezen om samen met de bruidegom naar het altaar te lopen. Traditiegetrouw staat hij je op te wachten, maar je mag ook best arm in arm naar het altaar lopen. Ook leuk: kom allebei vanaf een andere kant aanlopen en ontmoet elkaar bij het altaar.

Alleen naar het altaar

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om alleen naar het altaar te lopen. Het is niet verplicht om jezelf weg te laten geven. Vind je dat een beetje spannend? Dan kan je er ook voor kiezen om de gasten later plaats te laten nemen. De gasten komen pas binnen bij de ceremonie wanneer jullie al klaarstaan bij het altaar. De gasten hoeven op deze manier niet lang te wachten en de ceremonie kan meteen beginnen.

Inspiratie

De bruiloft brengt nogal wat voorbereiding met zich mee. Als online trouwmagazine helpen we je graag op weg met de voorbereidingen rondom je bruiloft.Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker