Verzorgingstips: stralend voor de dag als bruidegom 

Tijdens de grote dag staat de bruid in de spotlights, maar ook als bruidegom wil je stralend voor de dag komen. Je moet allerlei zaken regelen voor de grote dag, maar sta je ook even stil bij je eigen verzorging? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat je als een verzorgde bruidegom voor de dag komt. 

Als bruidegom wil je er tiptop uitzien naast jouw aanstaande vrouw. Het is dus niet onbelangrijk om voor de bruiloft je kapsel bij te laten schaven. Op die manier komt je kapsel helemaal tot zijn recht tijdens de grote dag. Doe dit niet de dag voor de bruiloft, maar bijvoorbeeld een of twee weken van tevoren.

Kapper

Misschien wandel je normaal gesproken gewoon binnen bij de kapper. Voor de bruiloft is het goed om toch even een afspraak te maken zodat je zeker bent van een plekje. Op de dag zelf kan je eventueel nog een afspraak inplannen om je haar te laten stylen en je wenkbrauwen -  en eventueel je baard -  te laten trimmen voor de bruiloft.

Misschien moet je er niet aan denken, maar als bruidegom mag je best een beetje ‘beautyen’ voor de bruiloft. Zet je mannelijke trots opzij en laat je verwennen tijdens een manicure. Natuurlijk hoef je niet met rode nagellak rond te lopen, maar je kan de nagels wel goed laten verzorgen met een paraffinebad.

Daarnaast kan een nagelstylist je nagels netjes in model brengen en je nagelriemen verzorgen. Waarom dit zo belangrijk is? Op de trouwdag komen jouw handen in beeld vanwege de trouwring. De fotograaf zal foto’s maken en dan wil je verzorgde handen. Ben je een nagelbijter? Ook dan zijn er onopvallende oplossingen waar een nagelstylist je over kan adviseren en bij kan helpen.

Schoonheidsspecialist

Heb je last van een droge of juist een vette huid? Wat voor huidtype je ook hebt, een gezichtsbehandeling is nooit verkeerd. Stiekem kan het ook nog best fijn zijn! Breng een bezoek aan een schoonheidsspecialiste en laat je adviseren over de juiste behandeling. Zij kan onzuiverheden verwijderen en de juiste producten adviseren om je huid in topconditie te krijgen en behouden.

Heb je van nature geen stralende witte tanden? Dan kan je voor de grote dag beslissen om je tanden te laten bleken. Dit kan vaak bij de tandarts, maar er zijn ook instituten die zich hiermee bezighouden. Er zijn ook doe-het-zelf-producten waarmee je dit gemakkelijk zelf kan. Begin je daar liever niet aan? Pak het dan subtieler aan en ga voor een tandpasta met whitening formule. Zo straal je net dat beetje extra op de grote dag.

Netjes en verzorgd

Uiteraard draait alles om de details. Op de trouwdag zorg je er daarom voor dat je er netjes en verzorgd uitziet. Zorg bijvoorbeeld voor een pluizenborstel waarmee je de laatste haartjes en pluisjes kan verwijderen van je trouwpak. Ga voor een lekker luchtje, maar maak het niet te zwaar. Wil je een nieuwe parfum aanschaffen? Test deze dan minimaal een maand voor de bruiloft. Op de dag zelf kan je een toilettas meenemen die je aan de ceremoniemeester geeft. Hij of zij kan deze voor je bijhouden en zo heb je altijd al je verzorgingsproducten bij de hand.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? Bekijk dan ons online trouwmagazine.Gerelateerde producten

Bekijk alle bruidegom-en-bruidsjonkers in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker