Kunstbloemen huren voor de bruiloft

Bloemen: ze mogen niet ontbreken tijdens de bruiloft. De kosten van de bloemist kunnen echter aardig oplopen. Daarnaast zijn bloemen erg kwetsbaar en kan het zomaar eens zijn dat het bruidsboeket toch niet mooi uitpakt. Uiteraard wil je de bruidsstukken dan ook door een professional laten maken. Het huren van kunstbloemen voor de bruiloft is echter ook een mooi en goedkoop alternatief.

Wanneer je kunstbloemen gaat huren voor de bruiloft, heb je vaak te maken met zijden bloemen. Deze bloemen zijn duurder in aanschaf dan echte bloemen, maar er zijn verschillende bedrijven die een verhuurservice aanbieden. Op die manier kan je kunstbloemen naar wensen huren voor de grote dag. Een professioneel bedrijf biedt vaak verschillende opties aan.

Leverancier kiezen

Op het gebied van kunstbloemen is er namelijk ontzettend veel mogelijk. Op die manier zit er altijd wel iets naar wens bij. Ga ruim van tevoren in gesprek met verschillende leveranciers. Bestel de kunstbloemen zeker niet online om te voorkomen dat deze op de grote dag tegenvallen. Vraag goed naar de verschillende opties en maak duidelijke afspraken.

Naast het feit dat het vaak goedkoper en praktischer is, zijn er nog meer voordelen van kunstbloemen. Natuurlijk ruikt het niet zo lekker dan een echt boeket, maar je kan wel bloemen uit verschillende seizoenen combineren. Als je voor kunstbloemen gaat, hoef je totaal geen rekening te houden met het seizoen. Je zit dus nergens aan vast.

Duurkoop

Als nadeel wordt vaak het uiterlijk van de bloem genoemd. Een kunstbloem is nou eenmaal minder mooi dan een echte bloem, maar tegenwoordig zijn er ontzettend mooie exemplaren te koop. Er zit veel kwaliteitsverschil tussen kunstbloemen. Goedkoop is in dit geval vaak duurkoop. Denk hier dus goed over na en vergelijk verschillende aanbieders van kunstbloemen.

Een ander voordeel van kunstbloemen is dat niemand last kan krijgen van allergieën. Zo voorkom je dat een deel van je gasten loopt te snotteren op de grote dag. Ga je trouwen in het buitenland? Dan kan je het boeket gemakkelijk meenemen. Op het laatste moment iets aanpassen aan het boeket? Dan kan je dit bij afhalen nog vragen aan de leverancier. Daarnaast is het boeket lichter in vergelijking met echte bloemen.

Bewaren

Ook leuk: je kunt het boeket achteraf bewaren. Wanneer je niet gaat voor een verhuurservice, maar het boeket koopt, kan je de bloemen achteraf bewaren. Je hebt niet te maken met moeilijke bewaartechnieken en kunt de bloemen op allerlei manieren verwerken in je interieur. Hoe leuk is dat? In dit geval kan het handig zijn om een verhuurservice te combineren met kopen van de bloemen. Je kan er dus voor kiezen om de kunstbloemen voor de aankleding te huren zodat de kosten lager zijn.

Naast het huren van de bloemen kan je er natuurlijk ook voor kiezen om deze te kopen. Zoals we eerder zeiden, is het goed om na te gaan of de kwaliteit goed is. Je kan er na de bruiloft altijd nog voor kiezen om – een deel van – de bloemen te verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats. Op die manier kan je toch een hoop besparen op deze kosten.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? Bekijk dan het online trouwmagazine van TopTrouwen.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires/bruidsboeketten in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker