Leuke accessoires voor de bruidegom

De accessoires van de bruidegom zijn minstens zo belangrijk dan die van de bruid. Op de grote dag wil je er op je best uitzien. De accessoires kunnen jouw look maken en breken. Let dus goed op de details en maak een selectie van de juiste accessoires bij jouw trouwpak. We helpen je graag op weg en hebben een aantal leuke voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Als we het over accessoires hebben, denken we vaak aan de bruid. Toch zijn er ontzettend veel accessoires die juist de bruidegom sieren. Het zorgt ervoor dat de outfit helemaal tot zijn recht komt. Met een accessoire kun je de aandacht op een bepaald lichaamsdeel vestigen. Denk bijvoorbeeld aan een pocket, chique manchetknopen of een kleurrijke stropdas.

Hoed

Wil je het liever wat origineler? Ga dan voor een hoed. Dit kan een prachtig accessoire voor de bruidegom zijn. Zeker als je echt een hoedenman bent. Je kan gaan voor een klassieke hoed, een hoed met een hippe uitstraling of juist voor een nonchalante look. Hieronder hebben we wat voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Op het laatste voorbeeld zie je een mooie combinatie van een hoed, stropdas en pochet. Dit alles in dezelfde, opvallende kleur. Het geeft de outfit gelijk een andere uitstraling. Accessoires in een bijzondere kleur zijn helemaal geliefd wanneer deze precies dezelfde kleur als de bruidsjurk hebben. Zo vormen jullie echt een eenheid.

Stropdas

Straal je liever op een subtiele manier met een bijzondere stropdas? De stropdas is een klassiek en stijlvol voorwerp waar je alle klanten mee op kunt. In dit geval kun je bijna geen fouten maken. Zorg voor een stropdas in een kleur die bij je past. Houd bijvoorbeeld rekening met jullie themakleuren of de kleur van de bruidsjurk. Je kan ook kiezen voor een motief. Vergeet niet dat je andere accessoires goed moeten matchen met de kleur van de stropdas. Hieronder vind je een aantal inspirerende voorbeelden van leuke stropdassen voor de bruiloft.

Bretels en een strik

Liever geen stropdas? Ga dan voor bretels of een strikje of combineer deze twee accessoires op een speelse, maar stijlvolle manier. Het voordeel van bretels? Je hoeft je geen zorgen over je broek want die ga je op deze manier niet verliezen. Hieronder een aantal voorbeelden.

Corsage

Uiteraard is de corsage een prachtig accessoire dat je zeker niet mag vergeten. Het is belangrijk dat de corsage matcht met het bruidsboeket. Op die manier vormen de bloemen een eenheid. Uiteraard zijn er ook leuke alternatieven voor de corsage. Bedenk welke voorwerpen kenmerkend zijn voor jullie en probeer deze op een creatieve manier te verwerken in de corsage. Hieronder een aantal prachtige voorbeelden.

Horloge

Uiteraard moet je als bruidegom ook rekening houden met andere accessoires. Op de dag zelf moet je de tijd soms goed in de gaten houden. Zo weet je zeker dat alles soepel verloopt en kan je hierop inspelen. Om die reden is een horloge een fijn, maar ook een stijlvol accessoire. De horloges die je in de kast hebt liggen, passen misschien niet goed bij je outfit. Ga dan ook ruim op tijd op pad voor een passend horloge.

Zonnebril

Heb je ook gedacht aan het weer? Het kan fijn zijn om een zonnebril bij de hand te hebben. Uiteraard hopen jullie op een stralende, zomerse dag. Echter, niets vervelender dan felle zonnestralen die je ogen verblinden. Ga goed voorbereid op pad en koop voor de bruiloft een stijlvolle, bijpassende zonnebril.

Inspiratie

TopTrouwen is het online inspiratieplatform voor de aanstaande bruid en bruidegom. Wil je meer inspirerende artikelen lezen? Neem dan snel een kijkje in het online trouwmagazine. Je vindt hier alles op het gebied van de laatste trends en we helpen je op weg met onze checklists.Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker