Tips voor trouwfoto’s met je hond

Jullie trouwe viervoeter is een belangrijk onderdeel van jullie leven. Misschien kregen jullie hem of haar als pup toen jullie net gingen samenwonen. Bij sommige stellen was de hond zelfs getuige van het huwelijksaanzoek. Niet zo gek dat jullie de hond ook willen betrekken in de trouwfoto’s. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hoe je dat doet? Dat vertellen we je in dit artikel.

Allereerst is het goed om de fotograaf op de hoogte te stellen van jullie verzoek. Wanneer jullie de hond willen betrekken in de trouwfoto’s, wil de fotograaf dit waarschijnlijk graag met jullie bespreken. Vraag aan de fotograaf wat zijn ervaring is op dit gebied en of hij of zij nog leuke ideeën heeft. Het is belangrijk dat de fotograaf overweg kan met dieren en dat een allergie of een angst geen loopje met de foto’s neemt.

Even kennismaken

Wanneer je kiest voor de juiste fotograaf en de wensen bespreekt, leidt dit vaak tot een prachtig resultaat. Vergeet je niet om van tevoren een foto van jullie hond te sturen? De fotograaf weet zo precies waar hij of zij rekening mee moet houden. Uiteraard kunnen jullie ook even kennismaken zodat de fotograaf de situatie nog beter kan beoordelen.

Op het moment zelf weten jullie het beste hoe jullie met de hond om moeten gaan. Vergeet dan ook niet om hondenbrokjes mee te nemen. Honden hebben nou eenmaal een eigen willetje en het is niet voor iedere hond gemakkelijk om lang te poseren voor de perfecte foto.

Voldoende rustmomenten

Om die reden is het belangrijk om geen urenlange shoot te houden. Het is in dit geval beter om de fotoshoot over de hele dag te verspreiden. Dat legt minder druk op je vrolijke viervoeter. Daarnaast is het goed om zelf ook een paar keer adem te halen. Je hond voelt het wanneer jij zenuwachtig bent. Probeer elkaar gerust te stellen en blijf kalm. Zorg ook voor voldoende rustmomenten tussendoor.

Je kan er ook voor kiezen om jouw hond een mooie accessoire mee te geven op de grote dag. Op die manier matchen jullie helemaal. Denk aan een mooie strik of een chique stropdas. Heb je een teefje? Dan kan een bloemenkrans een prachtig accessoire zijn. Zo’n detail is echter niet voor iedere hond weggelegd. Jullie kunnen zelf het beste inschatten of jullie hond zich hier comfortabel bij voelt. Laat hem of haar in ieder geval voor de bruiloft al aan het accessoire wennen.

De dag zelf

Wanneer de hond de gehele bruiloft aanwezig is, is het goed om dit ook te bespreken met leveranciers en de trouwlocaties. Je kan dit eventueel ook vermelden op de trouwuitnodiging zodat mensen met een allergie voor de bruiloft hun medicijnen in kunnen nemen. Op die manier komt niemand voor verrassingen te staan. Ga ook na of de hond op iedere locatie welkom is en wijs iemand aan die voor de hond zorgt op de grote dag. Denk je ook aan zijn eten en drinken?

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? Bekijk meer in het online trouwmagazine.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker