Hoe om te gaan met vervelende bruiloftsgasten?

Als het goed is, hebben je bruiloftsgasten genoeg fatsoen om het netjes te houden op de grote dag. Je hoeft je geen zorgen te maken over verschrikkelijke rampscenario’s. Toch hebben sommige gasten een beetje begeleiding nodig. Zeker wanneer er onderlinge ruzies tussen familieleden of vrienden spelen. Hoe ga je hier het beste me om? We vertellen je er alles over in dit artikel.

Allereerst is het goed om rekening te houden met het alcoholgebruik van mensen. Alcohol zorgt er nou eenmaal voor dat mensen eerder geneigd zijn om dingen te zeggen die ze beter niet kunnen zeggen. Je kan dit goed in de hand houden door de open bar niet al te vroeg te openen. Daarnaast kan je ervoor kiezen om tot een bepaalde tijd geen alcohol te schenken. Daarmee voorkom je ook nog eens dat iedereen om 10 uur niet meer op zijn of haar benen kan staan.

Alcohol

Een andere goede strategie is het schenken van alleen bier, fris en wijn. Daarmee druk je ook nog eens de kosten. Door geen sterke dranken te schenken, zullen de gasten minder snel beschonken zijn. Daarnaast is het goed om voor voldoende niet-alcoholische dranken te zorgen. Bij warm weer kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om op meerdere plekken grote kannen water te plaatsen.

Naast de volwassenen kunnen ook kinderen zorgen voor vervelende situaties. Kinderen gaan graag hun eigen weg en ze hebben een korte spanningsboog. Om die reden kan je er voor kiezen om genoeg activiteiten op de planning te zetten voor kinderen. Creëer bijvoorbeeld een aparte speelfilm of zorg dat je iemand inhuurt die de kinderen vermaakt. Liever geen kinderen op de bruiloft? Geef dit dan duidelijk aan op de uitnodiging.

Weddingplanner

Loopt de situatie toch uit de hand? Misschien ontstaat er een akkefietje of willen de kinderen niet goed luisteren naar hun ouders. Maak je in dit geval niet te veel zorgen. Het is jouw dag en jij bent er om volop te genieten. De weddingplanner, ceremoniemeester of andere naasten zijn er voor jou om de situatie op te lossen. Ben niet bang om dit soort zaken uit handen te geven. 

Spelen er bepaalde zaken of ruzies in de familie en maak je je zorgen? Geef dit dan van tevoren aan. De ceremoniemeester(s) of de weddingplanner kan hier op de dag zelf rekening mee houden. Daarnaast is het goed om hier ook rekening mee te houden bij het maken van de tafelindeling. Voorkom dat je gescheiden ouders naast elkaar zitten of plaats die vervelende tante ver uit de buurt van je broer.

Praten

Je kan er ook voor kiezen om van tevoren een gesprek aan te gaan met bepaalde familieleden en vrienden. Laat hen weten dat je het niet op prijs stelt als zij op deze manier iets kenbaar willen maken aan een andere gast. Vertel dat dit jullie dag is en dat dit niet het moment is om bepaalde zaken uit te praten. Dit geeft je vast meer rust op de grote dag.

Inspiratie

Het organiseren van de bruiloft is een hele happening. Daar kan je wel wat hulp bij gebruiken. Wij helpen je graag op weg in ons online trouwmagazine.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle bedankjes-en-cadeaus in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker