Redenen waarom je bruidsmeisjes nodig hebt op je bruiloft

Niet iedere bruid kiest voor één of meerdere bruidsmeisjes. Toch is het goed om dit te overwegen. De bruidsmeisjes kunnen je namelijk veel taken uit handen nemen en zijn een extra steuntje in de rug. Er zijn nog veel meer redenen waarom je voor bruidsmeisjes op de bruiloft zou moeten kiezen. In dit artikel vertellen we je de voordelen.

 Bruidsmeisjes zijn niet altijd heel gebruikelijk geweest in Nederland. Het is vooral een gebruik in Amerika, maar we zien het steeds vaker in Nederland. Dat is niet voor niets want het is ontzettend fijn om deze vrouwen aan je zijde te hebben op de grote dag. Wanneer je naar het altaar loopt kunnen zij bijvoorbeeld de sleep in de gaten houden en bekijken of de jurk nergens achter blijft haken.

Op de trouwdag

Op de grote dag is het gebruikelijk dat de bruidsmeisjes een aantal verantwoordelijkheden op zich nemen. Op die manier rusten bepaalde taken niet alleen op de ceremoniemeester(s). De bruidsmeisjes kunnen gasten bijvoorbeeld begeleiden naar de zitplaats of zorgen dat het gastenboek wordt gevuld. Denk ook aan de cadeautafel, het vasthouden van het boeket en het begeleiden van de bruid. Zij kunnen je make-up bijvoorbeeld in de gaten houden en een seintje geven wanneer iets niet meer goed zit.

Voorbereiding

Ook in de aanloop naar de bruiloft toe hebben de bruidsmeisjes bepaalde taken. Zij vinden het waarschijnlijk een grote eer om je te helpen met de voorbereidingen. Daarmee nemen ze je gelijk een hoop stress uit handen. De bruidsmeisjes regelen vaak ook het vrijgezellenfeest en gaan mee wanneer je op zoektocht gaat naar de perfecte jurk. De jurken van de bruidsmeisjes moeten immers ook passen bij de bruidsjurk.

Sfeer

De bruidsmeisjes zijn niet alleen handig, maar ook gezellig! Hoe fijn is het als je beste vriendinnen of naasten familieleden een belangrijk deel uitmaken van de grote dag? Ze zullen niet van je zijde afwijken en voelen zich er verantwoordelijk voor dat alles goed loopt. Het kan jullie band versterken. Daarnaast ziet het er ook gewoon heel mooi uit wanneer je met een groep meiden naar het altaar loopt.

Kinderen

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om bruidskinderen in te zetten. Voor je neefje of nichtje is dit gegarandeerd een bijzondere dag. Hij of zij voelt zich extra speciaal en het ziet er vast aandoenlijk uit. Je kan bruidskinderen ook bepaalde taken geven zoals het aangeven van de ringen of het strooien van bloemblaadjes wanneer jullie de trouwlocatie verlaten. Ook leuk: laat de kinderen bellenblazen bij vertrek.

Inspiratie

TopTrouwen is jouw dagelijkse dosis inspiratie in aanloop naar de grote dag. Ben je op zoek naar meer inspirerende artikelen? Bekijk het dan snel in ons online trouwmagazine.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle strooimandjes in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker