6 fouten die je als bruidsmeisje niet moet maken

Wat een eer: je bent één van de bruidsmeisjes tijdens de grote dag van je vriendin of familielid. Als bruidsmeisje heb je een aantal serieuze taken en ben je een extra steun voor de bruid. Toch zijn er een aantal zaken die vaak verkeerd gaan. Je wil natuurlijk dat alles op rolletjes verloopt. We vertellen je daarom welke negen fouten je als bruidsmeisje niet moet maken.

Allereerst is het belangrijk dat je niet te luchtig over deze taak denkt. Neem het serieus en verdiep je in de taken die een bruidsmeisje op zich moet nemen. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent. Een bruidsmeisje heeft tijdens de grote dag niet alleen een mooie jurk aan, maar neemt ook extra taken op zich. Denk bijvoorbeeld ook aan de organisatie van de bruiloft en het vrijgezellenfeest.

Andere bruidsmeisjes

Daarnaast is het belangrijk dat je je kunt mengen met de andere bruidsmeisjes. Misschien zijn het niet jouw types, maar het draait in dit geval niet om jou. Jullie moeten er samen iets moois van maken voor de bruid. Sta open voor nieuwe contacten en wie weet komt er wel iets moois uit voort! Het is immers veel gezelliger als jullie samen door een deur kunnen tijdens de organisatie van bijvoorbeeld het vrijgezellenfeest.

Bereikbaarheid

Als bruidsmeisje is het verstandig om goed bereikbaar te zijn. De bruid wil waarschijnlijk graag je advies bij bepaalde zaken. Wanneer ze je een berichte stuurt of belt, reageer dan ook. Heb je even geen tijd? Laat haar dan weten dat je op een later tijdstip een berichtje stuurt of haar even belt. Voor de bruid is dit een stressvolle periode en het is fijn als jij voor haar klaar staat.

Stress

In aanloop naar de bruiloft kunnen de gemoederen hoog oplopen. Voor de bruid is dit een hele ervaring en er komt heel wat bij kijken. Misschien krijgt ze wel een paniekaanval of transformeert ze in een echte bridezilla. Maak je geen zorgen. Zie deze stressaanval niet als een persoonlijke aanval en probeer haar gerust te stellen. Een ruzie kan zij er op dit moment echt niet bij hebben.

Vrijgezellenfeest

Wanneer jullie besluiten om het vrijgezellenfeest te organiseren, ga dan niet voor een feest dat totaal niet bij je vriendin of familielid past. Ze zal het je niet in dank afnemen. Bespreek samen met de andere bruidsmeisjes een leuke daginvulling en probeer jezelf niet te bewijzen met gekke activiteiten. Misschien ben je zelf meer van de uitbundige feesten, maar ook het vrijgezellenfeest draait niet om jou.

Date

Als bruidsmeisje staat alles in het teken van de bruid. Je doet er niet verstandig aan om een date mee te nemen op de grote dag. De bruid zal het je waarschijnlijk niet in dank afnemen als je een onbekende meeneemt naar de bruiloft. Bewaar die date dus voor een andere gelegenheid.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? Bekijk het online trouwmagazine.Gerelateerde producten

Bekijk alle strooimandjes in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker