Je vriendinnen als bruidsmeisjes

De bruidsmeisjes zijn vaak je kleinere nichtjes of de kinderen van je vriendin. Tegenwoordig hoeft dat helemaal niet meer zo te zijn. In Amerika is het heel gebruikelijk om volwassen vrouwen als bruidsmeisje te vragen. Zeg nou zelf, hoe leuk is het om samen met je beste vriendinnen naar het altaar te lopen? Ze zijn op deze manier niet alleen een extra steun, maar ze zijn ook betrokken bij de bruiloft.

Wanneer de bruidsmeisjes nog niet volwassen zijn, krijgen zij vaak kleine taakjes. Ze geven bijvoorbeeld de ringen aan of strooien bloemblaadjes wanneer jullie de trouwlocatie verlaten. Volwassen bruidsmeisjes krijgen andere taken. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van het vrijgezellenfeest en het begeleiden van de gasten naar de tafel. Natuurlijk zijn zij tijdens het avondfeest ook de sfeermakers op de dansvloer.

De kosten

Kortom, het is ontzettend fijn om je vriendinnen als bruidsmeisjes te vragen voor de bruiloft. Ze kunnen je helpen met allerlei taken. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wanneer je jongere nichtje bruidsmeisje is, is het gebruikelijk dat jij de kosten voor haar betaald. Wanneer je beste vriendinnen je bijstaan als bruidsmeisjes op de grote dag, is dat soms niet helemaal duidelijk.

Het is goed om duidelijk te zijn over de kosten en wie deze betaald. Meerdere bruidsmeisjes zorgt automatisch ook voor meer kosten. Denk niet alleen aan de jurk, maar ook aan de accessoires. Je kan er dus voor kiezen om slechts voor één of twee bruidsmeisjes te gaan, maar je kan ook een compromis sluiten. Koppel bijvoorbeeld een kledingcode aan de dag voor de bruidsmeisjes. Op de manier kunnen jullie de kosten delen.

Kledingcode

Wanneer je voor een kledingcode kiest, heb je vrij weinig inspraak op de kleding die de bruidsmeisjes kiezen. Daarnaast bestaat de kans dat de kleding niet goed met elkaar matcht. Bedenk van tevoren dus goed of je dit wel. Het is ook helemaal niet erg om dit praktische punt met de bruidsmeisjes te bespreken. Misschien komen zij zelf wel met een goed voorstel.

Wil je jouw beste vriendin(nen) vragen als bruidsmeisje? Neem hier dan de tijd voor en vraag ze bijvoorbeeld allemaal mee voor een gezellige high-tea. Dit is het ideale moment om deze vraag te stellen. Je kan er ook voor kiezen om het afzonderlijk aan ieder bruidsmeisje te vragen. Leg van tevoren uit wat er wordt verwacht en geef ook aan waarom je het zo fijn vindt om haar als bruidsmeisje naast je zijde te hebben.

Bedankje

Na de grote dag is het gebruikelijk om de bruidsmeisjes te bedanken. Dit doe je niet alleen door dit uit te spreken, maar ook met een fysiek cadeau. De bruidsmeisjes hebben er immers voor gezorgd dat alles goed is verlopen en hebben hier veel tijd ingestoken. Wees origineel met je cadeau of ga voor een gezellig dagje uit.

Inspiratie

In het online trouwmagazine van TopTrouwen vind je meer inspirerende artikelen.Gerelateerde producten

Bekijk alle bedankjes-en-cadeaus in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker