De jurk van de moeder van de bruid

Als (schoon)moeder van de bruid zijn de ogen toch ook een beetje op jou gericht. Niet zo gek dus dat je op tijd op zoek wil gaan naar een mooie jurk of andere outfit. Ook de jurk van de moeder van de bruid vraagt om wat aandacht. Er zijn zelfs speciale winkels die gespecialiseerd zijn in deze jurken. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je helpen in de zoektocht.

Natuurlijk wil je er stralend uitzien op de grote dag. Je (schoon)dochter is het daar vast mee eens. Uiteraard staat zij in het middelpunt, maar ook jij mag er zijn. Tip: ga samen met je dochter op pad om ook voor jou een mooie jurk te scoren. Zo kunnen jullie er samen een leuke dag van maken. Het is goed om je voor te bereiden op zo’n dag. Bekijk van tevoren welke jurken je aanspreken en maak eventueel een Pinterest bord met voorbeelden.

Themakleuren

Daarnaast is het goed om rekening te houden met eventuele themakleuren van de bruiloft. Daarom is het ook altijd een goed idee om je (schoon)dochter mee te nemen tijdens deze aankoop. Zij kan goed inschatten of de jurk geschikt is voor de bruiloft. Bedenk ook welke accessoires je outfit compleet kunnen maken en koop eventueel een reserve paar platte schoenen om zere voeten te voorkomen.

Uiteraard ga je als moeder van de bruid niet in het wit gekleed. Er zijn uitzonderingen, maar dan wordt dit van tevoren aangegeven door het bruidspaar. Verder is het belangrijk om rekening te houden met de jaargetijden. In de zomer is het bijvoorbeeld helemaal niet gek om voor een meer casual, luchtig jurkje te gaan. Houd er wel rekening mee dat het weer ook in de zomer zomaar eens tegen kan vallen. Zorg er dus voor dat je een bijpassend jasje hebt.

Bruidsjurk

Het is ook leuk om de jurk van de moeder van de bruid te laten matchen met de bruidsjurk. Zeker wanneer jullie een goede band met elkaar hebben. Dit kan ook een klein detail zijn wat niet enorm opvalt. Als moeder van de bruid kan je er ook voor kiezen om een jurk te kopen die je ook na de bruiloft nog kan dragen. Denk aan een feestelijke jurk die voor verschillende gelegenheden gedragen kan worden.

Jurken bij zaken die gespecialiseerd zijn in bruidsmoederjurken zijn vaak wat duurder. Kijk daarom ook eens in andere winkels, online en bij galawinkels. Ook hier kan je een prachtig exemplaar op de kop tikken. Een klein budget? Kijk eens in een vintage winkel of je een tweedehands exemplaar op de kop kan tikken.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? TopTrouwen is jouw inspiratiebron! Het online trouwmagazine staat bomvol met de nieuwste trends, checklists en handige weetjes.Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker