3 alternatieven voor de trouwring

Een trouwring symboliseert de liefde die jullie voor elkaar hebben. Door de trouwring uit te wisselen wordt het huwelijk definitief. Er zijn nog steeds veel stellen die hier aan vasthouden, maar dat is helemaal niet verplicht. Tegenwoordig zijn er tal van leuke alternatieven voor de trouwring. Op die manier kunnen jullie de liefde op een alternatieve manier symboliseren. We delen onze favoriete alternatieven graag met je.

Sommige stellen kiezen er bewust voor om geen trouwringen uit te wisselen en te dragen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je allergisch bent voor verschillende soorten metaal. Of misschien vind je een ring helemaal niet mooi of kan je maar niet wennen aan het dragen van een sieraad. Er zijn ook mannen en vrouwen die geen trouwring kunnen dragen vanwege hun beroep.

Ring aan een ketting

Bij deze praktische redenen is het vaak makkelijker om voor een alternatief te gaan. Het is fijn als je het symbool altijd bij je kan dragen en wanneer het niet in de weg zit. Een goed alternatief is daarom om wel voor een trouwring te gaan, maar deze te dragen aan een ketting. Dit kan zowel door de bruid als door de bruidegom gedragen worden. Er szijn zelfs speciale houders waardoor je de ring gemakkelijk aan een ketting kan maken. Hieronder een aantal voorbeelden.

Een tatoeage

Wanneer je een tatoeage neemt, is dat een belangrijke beslissing. Een tatoeage kun je niet zomaar weghalen wanneer je deze beu bent. Je draagt het altijd bij je en het is dan ook een goede manier om jullie liefde te symboliseren. Neem samen dezelfde tatoeage, laat een ring tatoeëren of neem allebei een deel van een tatoeage. Wanneer jullie samen zijn, vormt de tatoeage een geheel. Hoe bijzonder is dat?

Een sieraad

Misschien wat minder gewaagd, maar wel praktisch: een ander sieraad als alternatief. Denk bijvoorbeeld aan een armband of een ketting. Laat deze bijvoorbeeld graveren met jullie initialen en de datum van de bruiloft. Vind je dat maar saai? Je kan er ook voor kiezen om samen een piercing te nemen als symbool van jullie liefde.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende voorbeelden? Bekijk dan meer artikelen in het online trouwmagazine van TopTrouwen.Gerelateerde producten

Bekijk alle ringkussens in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker