Vijf vragen over de etiquette van de trouwuitnodiging

De uitnodigingen voor de bruiloft moeten op tijd de deur uit. Niet zo gek dus dat je dit zo vroeg mogelijk wil voorbereiden. Het klinkt misschien gek, maar er komt best wat kijken bij het versturen van zo’n kaart. Zeker wanneer je voor een kaart met een persoonlijke tint wil gaan. We hebben een aantal misverstanden voor je op een rijtje gezet en vertellen waar je rekening mee moet houden.

Inhoud kaart

Allereerst is er veel onduidelijkheid over de inhoud van de kaart. Welke zaken mag je nou echt niet vergeten op de trouwuitnodiging? Het is goed om de belangrijkste zaken op een rijtje te zetten. Wie vaan er trouwen, op welke datum, op welke tijd en wat is de dresscode? Je kan ook een routebeschrijving, dresscode en cadeautip toevoegen. Zorg ervoor dat je niet te veel informatie in de kaart zet. Het kan onoverzichtelijk worden.

Kinderen

Kinderen: misschien heb je ze liever niet op de bruiloft. Dat is helemaal niet zo gek. Misschien is er geen budget voor of vind je het niet passen bij jouw bruiloft.  Tegenwoordig wordt dit steeds vaker gedaan. Toch kan het moeilijk zijn om dit duidelijk over te brengen op de gasten. Je kan dit vermelden op de kaart. Meld op de kaart bijvoorbeeld dat het een feest is voor volwassenen en vraag de gasten of ze dit willen respecteren.

Cadeaus

Het is geen goed idee om de volledige wensenlijst toe te voegen aan de trouwuitnodiging. Natuurlijk wil je geen ongewenste cadeaus in ontvangst nemen, maar je kan dit beter subtiel aanpakken. Plaats bijvoorbeeld een linkje naar de online cadeaulijst. Hebben jullie liever geld? Plaats dan een subtiele envelop in de hoek van de kaart met het woord ‘cadeautip’. De boodschap zal duidelijk zijn.

De juiste namen

Het klinkt misschien een beetje gek, maar neem de tijd om de namen en relaties tussen je gasten te achterhalen. Het is een detail, maar het doet gasten goed wanneer de namen op de kaart goed gespeld zijn. Daarnaast kom je op die manier attent over. Je kan de informatie eventueel opslaan in een spreadsheet zodat je alles goed georganiseerd bij de hand hebt.

Handgeschreven of niet?

Uiteraard is het ontzettend veel werk om alle enveloppen met de hand te schrijven. Aan de andere kant verstuur je de trouwuitnodigingen als het goed is maar een keer in je leven. Het komt veel beter over wanneer de namen en adresgegevens van de gasten met de hand zijn geschreven.

Inspiratie

TopTrouwen is het online trouwmagazine voor het aanstaande bruidspaar. Ben je op zoek naar meer informatie over het organiseren van jouw bruiloft? We helpen je graag op weg met onze planningtools.Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker