Hoe maak je een persoonlijke trouwkaart die bij je past?

Trouwuitnodigingen, ze zetten de toon voor de aanstaande bruiloft. Niet zo gek dat je veel aandacht aan deze eerste indruk wil besteden. Maar hoe zet je nou een persoonlijke trouwkaart in elkaar? Een kaart waar mensen nog lang over zullen praten? We geven je een aantal tips die je helpen bij het samenstellen van een trouwkaart die bij je past.

Wie een persoonlijke trouwkaart wil samenstellen, moet eerst goed nadenken over het thema van de bruiloft. Ga je voor een zomerse bruiloft of juist voor een klassieke wedding? Dit zijn allemaal elementen die belangrijk zijn bij het ontwerpen van de trouwuitnodigingen. Natuurlijk is het ook belangrijk om na te denken over wat jullie als stel typeert.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat een bepaald materiaal heel goed bij jullie past. Misschien zijn jullie wel heel erg bezig met de natuur en wil je daarom hout verwerken in de kaart. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar het is heel makkelijk. Verwerk bijvoorbeeld een houten hartje op de kaart of ga voor een ‘woodlook’. Het geeft de kaart een extra dimensie en persoonlijke uitstraling.

Hout

Andere materialen die je kan gebruiken zijn bijvoorbeeld folie of door de kaart te stansen. Op die manier zien de gasten dat er extra aandacht aan de kaart is gegeven. Het ontwerpen van zo’n kaart brengt vaak wel wat extra kosten met zich mee. Als je een persoonlijke kaart wil, is dit zeker de moeite waard. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden.

Folie of stansen 

Een andere methode is een trouwuitnodiging die is voorzien van calco. Dit is een transparant velletje papier. Het papiertje wordt vaak over de trouwuitnodiging heen geplaatst. Op het vel worden bijvoorbeeld jullie namen gedrukt en de datum. Meer informatie kunnen de gasten vervolgens lezen op de onderliggende kaart. De twee kaarten worden vaak met elkaar verbonden door middel van een lintje.

Calco

Kortom, er zijn ontzettend veel manieren waarmee je jouw kaart persoonlijk kunt maken. Een andere methode is het toevoegen van een foto aan de kaart. Laat bijvoorbeeld van tevoren leuke foto’s maken van jullie als stel. Je krijgt gegarandeerd leuke reacties!

Foto's 

Inspiratie

TopTrouwen is het online trouwmagazine. Als je meer wil weten over alles wat met trouwen te maken heeft, moet je zeker een kijkje nemen in het trouwmagazine. Je vindt er niet alleen veel artikelen bomvol inspiratie, maar ook handige checklists.Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker