Voorbereiden op de bruiloft: checklist voor de bruidegom

De bruid is vaak al maanden van tevoren bezig met het managen van de bruiloft. Er worden telefoontjes heen en weer gepleegd en overal liggen to-do lists. Als bruidegom ben je vaak wat minder georganiseerd, maar er zijn wel zaken waar je rekening mee moet houden. Uiteraard helpen we je graag een handje. TopTrouwen heeft een handige checklists voor de bruidegom opgesteld. Op die manier komt niemand voor ongewenste verassingen te staan.

Toon interesse

Ondanks het feit dat vrouwen graag de touwtjes in handen hebben, is het belangrijk om betrokken te zijn bij de bruiloft. Toon oprechte interesse, het is immers ook jouw bruiloft! Laat af en toe je mening horen en beslis mee over belangrijke zaken. Denk ook aan specifieke taken die jij voor je rekening mee moet nemen. Dat is vaak het trouwvervoer. Begin op tijd met het benaderen van leveranciers en zorg dat je duidelijke afspraken maakt.

Bruidsboeket

Naast het regelen van het trouwvervoer is het bruidsboeket vaak een onderdeel dat door de bruidegom wordt geregeld. Jullie beslissen waarschijnlijk samen voor welke bloemist er wordt gekozen. Wanneer dit vast ligt, is het goed om de keuze voor het bruidsboeket te bespreken. Het kan niet vroeg genoeg vastliggen. De bloemist kan je helpen bij het samenstellen en zo kunnen jullie dezelfde stijl aanhouden.

Trouwpak

Misschien denk je er heel licht over, maar het kiezen van een trouwpak kan best een ding zijn. Ga op tijd op pad. Een goede richtlijn is drie maanden voor de bruiloft. Op die manier is er nog genoeg tijd om het pak op maat te maken en eventuele aanpassingen door te voeren. Natuurlijk neem je jouw beste vrienden en familieleden mee. Je getuige kan een lapje stof van de bruidsjurk meenemen om te checken of het pak bij de bruidsjurk past.

Gelofte

Het schrijven van de gelofte is vaak een grote bezigheid. Het is niet gemakkelijk om jezelf op de juiste manier te uiten en dit vervolgens uit te spreken. Een goede gelofte kost tijd. Begin dan ook ruim van tevoren met het schrijven van de gelofte. Het is niet handig als je hier een dag voor de bruiloft mee begint. Dit levert je heel wat stress op.

Cadeau

Vergeet je niet om een caeau voor je getuigen te regelen? Wel zo netjes om deze bijzondere mensen in het zonnetje te zetten op deze dag. Je kan ervoor kiezen om dit afzonderlijk van de bruid te doen, maar jullie kunnen ook samen op pad gaan. Ga voor een origineel cadeau waar de getuigen echt iets aan hebben. Natuurlijk kan je ook een leuk uitje of diner geven als bedankje.

Inspiratie

Kortom, er zijn genoeg zaken die je als bruidegom zeker niet moet vergeten. Wil je meer weten over het organiseren van de bruiloft en alles wat daarbij komt kijken? Neem dan een kijkje in ons online trouwmagazine. We helpen je graag op weg naar jouw droombruiloft.Gerelateerde producten

Bekijk alle bruidegom-en-bruidsjonkers in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker