De perfecte jurk voor zwangere bruiden

Een bruidsjurk kiezen, is niet altijd even makkelijk. Wanneer je zwanger bent, wordt het vaak nog lastiger. In het begin kun je vaak nog gewone kleding aan, maar wanneer je verder bent is dat vaak onmogelijk. Gelukkig zijn er ook prachtige bruidsjurken voor de zwanger bruid. We hebben op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden en laten een paar inspirerende voorbeelden zien.

Allereerst is het goed om op tijd te gaan shoppen wanneer je voor een bruidsjurk op pad gaat. Logisch, maar als je zwanger bent weet je niet precies welke maat je nodig zal hebben. De verkoopster zal je adviseren om meerdere pasmomenten in te lassen. Op die manier weet je zeker dat de jurk als gegoten zit. Vaak kan de klerenmaker nog veel aanpassen aan de bruidsjurk, ook op het laatste moment.

Positiejurk voor de bruiloft

Wanneer je in het begin van je zwangerschap gaat trouwen, is een positiejurk vaak niet nodig. Meestal is dit pas nodig vanaf week 12. Een gewone bruidsjurk zal na dit moment niet lekker zitten. Je kan in dat geval beter voor een positiejurk gaan. Dit zit comfortabeler. Maar waar vind je nou zo’n jurk? Je zal al snel ontdekken dat het assortiment in de meeste bruidswinkels beperkt is. Het is daarom goed om van tevoren na te gaan waar je een positiejurk kan kopen.

Er zijn speciaalzaken die zich specifiek richten op de zwangere bruid. Zij hebben ervaring met zwangere bruiden en kunnen je goed adviseren.  Zwangerschapsjurken zijn er net zoals de bruidsjurken in verschillende maten. Ga voor de maat die je voor de zwangerschap ook had. Zit je nog vroeg in de zwangerschap? Dan kan het goed zijn om een maatje groter te kopen. Gelukkig hebben positiejurken vaak een rijke taille waardoor er nog genoeg ruimte is.

Soorten positiejurken

Zwangerschapsjurken hebben vaak wat minder ‘poespas’ om het zo comfortabel mogelijk te maken. Dat wil overigens niet zeggen dat een bruidsjurk voor zwangere vrouwen niet mooi kan zijn. Er zijn varianten met kant, steentjes en andere versiersel maar ook strapless jurken. Een populaire stof bij zwangere vrouwen is stretch katoen en stoffen die goed ademen. Bekijk van tevoren welke stijlen jou aanspreken.

Wanneer je zwanger bent, kan je bepaalde accessoires op de jurk beter vermijden. Denk bijvoorbeeld aan ruches, strikken en bepaalde accenten. Op die manier zal je lichaam niet goed uitkomen. Het is in dit geval beter om voor een klassiekere, gestroomlijnde look te gaan. Ook prachtig bij een zwangere bruid is de bohemian look. Wanneer je geen geschikte jurk op de trouwafdeling kan vinden, kan je ook eens naar binnen lopen bij een winkel die avondjurken verkoopt in roomwit of ivoor.

Bruidsjurk kopen

Ben je klaar om te gaan shoppen voor de bruidsjurk? Neem je gezelschap mee en laat je adviseren door de verkopers. En vergeet niet, je buikje mag best gezien worden! Er zijn ontzettend veel mooie positiejurken waarin je jurk helemaal tot zijn recht komt. De beste periode om te trouwen als zwangere bruid is voor de 28ste week. Op die manier ben je in ieder geval in staat om te lopen en optimaal te genieten.Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker