10 signalen dat je partner vreemdgaat

Heb je het vermoeden dat je partner vreemdgaat? In een relatie moet je op elkaar kunnen vertrouwen, maar dat is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je partner bepaalde signalen afgeeft. Hoe weet je nou of je partner vreemdgaat? Helemaal zeker weten doe je het natuurlijk nooit, maar er zijn wel signalen waar je op kan letten. We hebben 10 signalen voor je op een rijtje gezet die kunnen betekenen dat je partner vreemdgaat.

Het is niet altijd makkelijk om vreemdgaan te herkennen. Soms kan er ook een andere reden zijn voor bepaald gedrag. Het is altijd goed om het gesprek aan te gaan met je partner voordat je eventuele beschuldigingen maakt. Bedenk van tevoren ook goed wat de volgende stap is als je partner inderdaad vreemd blijkt te gaan. Wil je aan de relatie werken of zet je er een punt achter?

Geheimzinnigheid

Je kan vreemdgaan herkennen door een aantal signalen op te sporen. Het eerste signaal is geheimzinnigheid. Dat kan zich bijvoorbeeld uiten door weg te duiken wanneer jij meekijkt op de telefoon van je partner. Misschien heeft hij of zij de toegangscode van de telefoon zelfs gewijzigd. Ook oproepjes en berichtjes midden in de nacht kunnen een indicatie zijn dat je partner vreemdgaat.

Ander gedrag

Het is niet makkelijk om ontrouw te verbergen. Het is dan ook logisch dat iemand zich anders zal gaan gedragen om dit te verbergen. Misschien heerst er een bepaald schuldgevoel tegenover jou. Ook desinteresse of afwijzingen kunnen een rol spelen. Sommige mensen die vreemdgaan, gaan juist compenseren en kopen bijvoorbeeld spontaan cadeaus voor je.

Uiterlijk

Qua uiterlijk kan er ook het één en ander veranderen. Hij of zij besteedt ineens veel meer aandacht aan het uiterlijk. Bijvoorbeeld het dragen van een nieuwe parfum of het kopen van steeds meer nieuwe kleren. Ook de stijl van iemands kleren of uiterlijk kan veranderen. Wanneer je partner dit altijd al deed, is niet dit niet per se gelijk een teken voor vreemdgaan.

Seksleven

Wanneer iemand vreemdgaat, verandert het seksleven met de huidige partner vaak ook. Het kan zijn dat je partner meer of juist minder behoefte heeft aan seks met jou. Of misschien heeft hij of zij ineens andere behoeftes tussen de lakens. Op zichzelf is dit natuurlijk geen aanwijzing dat iemand vreemdgaat. Er kan ook een andere oorzaak zijn. Blijf daarom altijd praten met je partner en vraag eventueel naar de oorzaak.

Druk

Heb je het gevoel dat je partner je probeert te ontlopen? Dan kan dit een signaal zijn dat je partner vreemdgaat. Natuurlijk kan er ook een andere reden zijn. Een druk werkschema en sociaal leven zorgen er misschien voor dat je elkaar minder vaak kan zien en spreken. Probeer te ontdekken of je partner het daadwerkelijk druk heeft of dat dit slechts een smoes is. Het is goed om je partner te confronteren. Op die manier kan je ontdekken wat de oorzaak is.

Meer tijd voor zichzelf

Vooral mannen geven soms aan dat zij meer tijd voor zichzelf willen in een relatie. Sommige mannen hebben hier meer behoefte aan dan andere. Misschien hebben zij last van bindingsangst of wordt het allemaal even te veel. Hoe dan ook, het is belangrijk dat jullie bij elkaar willen zijn. Wanneer je partner meer tijd voor zichzelf wil, kan het zo zij dat hij of zij vreemdgaat.

Uitgaven

Het uitgavepatroon van je partner kan veranderen wanneer hij of zij vreemdgaat. Je ziet bijvoorbeeld vreemde banktransacties of er wordt geld opgenomen. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor etentjes of hotelovernachtingen. Als je partner hier vervolgens geheimzinnig over doet, wekt dit vraagtekens op.

Overuren

Maakt je partner ineens meer overuren? Moet hij of zij plotseling vaker op een zakelijke reis? Dit kan vreemd zijn wanneer hij of zij dit voorheen nooit deed. Overwerken is een van de standaard excuses van mensen die vreemdgaan. Natuurlijk kan het zo zijn dat hij of zij het echt druk heeft. Wanneer het steeds vaker voorkomt en er geen verklaring voor is, moeten de alarmbellen afgaan.

Taalgebruik

Wanneer iemand vreemdgaat, kan het taalgebruik veranderen. Dat komt omdat hij of zij dan meer tijd met een specifiek ander iemand doorbrengt. We pikken bepaald taalgebruik of bepaalde grappen op bij andere om deze vervolgens zelf onbewust te gebruiken. Mensen die veel tijd met elkaar doorbrengen nemen namelijk elkaars taalgebruik over. 

Vrienden

De vrienden van je partner kunnen voor hem of haar liegen om het vreemdgaande gedrag te verbergen. Zij liegen er bijvoorbeeld over dat zij inderdaad een weekendje weg waren met elkaar. Het kan juist ook zo zijn dat (gezamenlijke) vrienden je proberen te waarschuwen. Zij hebben hem of haar bijvoorbeeld met een ander gezien in het stadscentrum. Dit zijn signalen die je niet mag negeren en die je bespreekbaar moet maken met je partner.

Kortom, er zijn genoeg signalen die kunnen betekenen dat je partner vreemdgaat. Toch is het belangrijk om geen overhaaste conclusies te trekken. Dit kan je relatie ruïneren terwijl er misschien iets heel anders aan de hand was. Aan de andere kant, geeft iedereen in je omgeving aan dat je partner vreemdgaat? Zet je oogkleppen dan af. Zij vangen niet voor niets bepaalde signalen op. Vaak is het moeilijk om te geloven dat je partner ontrouw is, maar zijn de signalen er wel degelijk. Ga het gesprek aan en maak de beslissing waar jij je goed bij voelt.Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires/bruidsboeketten in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker