De perfecte jurk voor bruiden met een maatje meer

Gefeliciteerd, je gaat trouwen. De zoektocht naar de perfecte bruidsjurk komt steeds dichterbij. Als je een bruid bent met een maatje meer, kan het lastig zijn om in de reguliere bruidsmodezaken te slagen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel bruidsmodezaken die zich specifiek op de bruid met een maatje meer richten of een groot assortiment aan grote maten verkopen. We geven je een aantal tips die je helpen bij je zoektocht.

Natuurlijk wil je er op de grote dag fantastisch uit zien. Ieder figuur vraagt echter om een andere pasvorm. Je wil dat het accent op de juiste plekken wordt gelegd. Dat kan met de juiste jurk. Maar waar kan je de juiste jurk shoppen? De reguliere bruidsmodezaken hebben de grotere maten vaak niet op voorraad. Het is dus goed om van tevoren na te gaan waar je het beste kan shoppen. Bel bijvoorbeeld van tevoren op en vraag naar het assortiment aan grote maten.

Veel vrouwen zijn van mening dat een bruidsjurk bij vollere vrouwen wat ingetogener moet zijn. Tegenwoordig is dat helemaal niet meer zo. Er is veel meer keuze dan vroeger en je kan er echt alle kanten mee op. Natuurlijk is het goed om rekening te houden met een aantal zaken. De ene pasvorm zal bij een volslanke bruid minder mooi staan dan de andere pasvorm. Het allerbelangrijkste is dat jij je goed voelt in de jurk en je kan stralen op de grote dag.

De mogelijkheden

Je kan je oriënteren op de perfecte jurk door eens rond te kijken op Pinterest. Bekijk welke modellen jou het meeste aanspreken. Kijk ook eens bij de plus size jurken van bekende ontwerpers. Op die manier kan je ontdekken waar jij het liefste in rond zou willen lopen. Het geeft je een goed beeld van de mogelijkheden. Als je uiteindelijk gaat shoppen, kan het best zo zijn dat je voor een hele andere jurk gaat dan je voor ogen had. Dat maakt helemaal niet uit, maar je weet op deze manier wel wat er allemaal te koop is en kan je goed oriënteren.

Eenmaal bij de bruidsmodezaak zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Voorheen waren bruidsjurken voor vrouwen met een maatje meer al snel tuttig. Gelukkig wordt de markt voor volslanke bruiden steeds groter. Op die manier is er een grotere keuze in jurken en kan jij ook een prachtige jurk dragen. Bij voorkeur kies je voor een jurk met niet te veel poespas en glitters. Teveel van deze accessoires doen je lijf namelijk groter overkomen. Je kan het in dat geval dus beter simpel houden.

Het juiste accent

Wanneer je een maatje meer hebt, is het goed om de juiste plekken te accentueren. Ga bijvoorbeeld niet voor een geplooide rok die wijd uitloopt. Op die manier worden je heupen geaccentueerd. Een mooie vorm bij bruiden met een maatje meer is bijvoorbeeld de A-lijn. Daarmee komt de nadruk namelijk te liggen op je taille en oogt je lichaam slanker. Let bij de keuze van de jurk dus goed op de pasvorm en welke delen van het lichaam geaccentueerd worden.

Vollere bruiden hebben vaak ook een grotere cupmaat. Sommige bruidsjurken accentueren dit deel van het lichaam. In dat geval wil je misschien liever niet dat hier de nadruk op komt te liggen. Een goede pasvorm is in dit geval belangrijk. Je wil immers niet dat de jurk niet mooi aansluit. De coupeuse kan de jurk zo op maat maken dat er een goede pasvorm ontstaat. Daarnaast kan de verkoper je adviseren over de juiste jurk bij een grote boezem.

De mouwen

Wanneer je onzeker bent over je armen, is het beter om niet voor blote armen te gaan. Je kan voor een jurk met mouwtjes gaan, maar ga dan wel voor het juiste materiaal. Een kante mauw is niet heel flatterend. Sluit mouwloze jurken overigens niet op voorhand uit als je mouwen wil. De coupeuse kan aan iedere jurk mouwtjes maken in de soort stof die jij wil. Een andere optie is het kopen van een jasje over de bruidsjurk. De meeste bruidsmodezaken hebben mooie bijpassende jasjes voor over de jurk. Op die manier leg je de nadruk minder snel op je armen.

Veel bruiden met een maatje meer gaan voor een jurk met een halter. Dit is een goede optie wanneer je voller bent, maar geen brede schouders hebt. De nadruk komt hiermee namelijk op het bovenste deel van je lichaam te liggen. Heb je brede schouders? Dan kan je beter voor een andere halsvorm gaan zoals een strapless jurk of een jurk met een kort mouwtje. De V-hans is overigens ook een mooie vorm voor volslanke bruiden.Op deze manier oogt je nek langer en daardoor oog je slanker.

Bruidslingerie bij een maatje meer

Naast het kopen van de bruidsjurk is het aanschaffen van goede bruidslingerie een echte aanrader. De juiste lingerie kan je lichaam extra corrigeren en accentueren. Daarnaast voel jij je fijner als je goede, mooie lingerie draagt. Een mooi korset of een corrigerende slip kan wonderen doen. Het is dus goed om op dit onderdeel zeker niet te besparen. Je lichaam komt veel beter uit met de juiste bruidslingerie.

Ook niet onbelangrijk, het is belangrijk dat jij jouw lichaam accepteert. Op die manier zal je echt stralen op de grote dag. Schaam je niet voor je lichaam. De trouwdag is jouw moment en daar mag je optimaal van genieten. Je hebt mooie rondingen en die mogen er zijn!

Inspiratie

TopTrouwen is het online magazine voor de aanstaande bruid- en bruidegom. Ben je op zoek naar meer inspiratie en interessante artikelen? Neem dan eens een kijkje in ons online trouwmagazine.Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker