Hoe kan je sparen voor de bruiloft?

Je wil gaan trouwen of je bent zelfs al ten huwelijk gevraagd. Leuk, maar de bruiloft is waarschijnlijk het duurste feest dat je ooit gaat organiseren. Niet zo gek dus dat jullie hiervoor moeten sparen. Maar hoeveel heb je precies nodig en hoe kan je op een goede manier sparen voor de bruiloft? We vertellen het je allemaal in dit artikel.

Allereerst is het goed om na te gaan wat je wensen zijn. Wil je een grootse of intieme bruiloft? Dit bepaalt voor het grootste deel het budget. Probeer alvast in kaart te brengen hoeveel je per onderdeel maximaal wil besteden. Bereken nog eens 10 tot 20% aan onvoorziene kosten. Je vergeet namelijk altijd wel iets. Wanneer je een grove schatting van de kosten hebt, weet je wat je moet gaan sparen.

Sparen

Nu je weet hoeveel de bruiloft gaat kosten, kan je bepalen in welke periode je een goed budget kan sparen. Deel het budget bijvoorbeeld door 24 maanden. Op die manier weet je hoeveel je per maand moet sparen als je het budget in twee jaar tijd bij elkaar wil krijgen. Natuurlijk kan je er ook langer of korter over doen, maar ga voor een periode die voor jullie realistisch is.

Daarnaast zijn er ook zaken waar je op kan besparen. Op die manier kan je meer geld opzijzetten voor de bruiloft. Bekijk eens welke vaste lasten jullie hebben en of je deze kosten omlaag kan brengen. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringen, maar ook aan abonnementen. Veel mensen hebben abonnementen op bijvoorbeeld een krant, tijdschrift of andere dienst terwijl er amper tot geen gebruik van wordt gemaakt.

Besparen

Naast de vaste maandelijkse lasten kan je ook besparen op andere onderdelen. Veel uitgaven die je doet, zijn niet nodig. Het gaat vaak om de kleine uitgaven. Wanneer je dit bij elkaar optelt, gaat het uiteindelijk om een flink bedrag. Bedenk of jullie hierop kunnen besparen en maak desnoods een aparte spaarrekening aan. Hier zet je het geld op dat je normaal gesproken zou uitgeven.

Een bruiloft kan flink wat geld kosten en het kan moeilijk zijn om het budget in korte tijd bij elkaar te krijgen. Wanneer je het echt wil, hoeft het geen probleem te zijn. Misschien moet je hier bepaalde zaken voor laten of opofferen. Ga je bijvoorbeeld graag iedere maand naar de schoonheidsspecialiste? Je kan besluiten om dit geld beter te gebruiken om dit op te sparen voor de bruiloft.

Verkopen

Denk ook aan andere manieren om geld te sparen. Heb je bijvoorbeeld nog veel oude kleding waar je niets meer mee doet? Bekijk of je dit kan verkopen of ga een keer op een braderie staan. Op die manier maak je geld van de spullen waar je eigenlijk toch geen gebruik meer van maakt. Alle kleine beetjes helpen en brengen je dichter bij jouw droombruiloft.

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? In ons online trouwmagazine vind je meer handige tips, trics en inspiratie.







Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker