De meest gemaakte fouten bij het organiseren van de bruiloft

Over het algemeen organiseer je maar één keer in je leven een bruiloft. Er kan dus best wat misgaan als je hier geen ervaring mee hebt. Gelukkig kunnen we leren van de koppels die ons voorgingen. We hebben de meest gemaakte fouten bij het organiseren van een bruiloft voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij deze fouten gemakkelijk vermijden en genieten van jouw droombruiloft!

Afwijken van het budget

Het budget zorgt bij veel stellen voor problemen. Misschien heb je nog helemaal niet nagedacht over een budget, maar ben je wel enthousiast aan het kopen. Of je hebt zo’n mooie jurk gezien dat je het budget overboord hebt gegooid. Het is goed om van tevoren een budget te bepalen en je hier ook daadwerkelijk aan te houden. Anders kom je straks in de problemen als de bruiloft dichterbij komt.

Te laat

Te laat gaan shoppen voor de bruidsjurk, te laat contact opnemen met leveranciers of de juiste mensen niet op tijd instrueren. Het zijn allemaal zaken die gebeuren in aanloop naar de bruiloft. Het klinkt cliché, maar zorg dat je op tijd begint met de voorbereidingen van de bruiloft. Maak duidelijke to-do-lists voor jezelf zodat jij niets over het hoofd kunt zien. Op die manier voorkom je onaangename verassingen.

Te veel gasten uitnodigingen

Het is verleidelijk om veel gasten uit te nodigen op de bruiloft. Want hoe kun je een uitnodiging aan tante Mien verantwoorden als je ome Piet van je vaders kant niet hebt uitgenodigd? Het is jullie trouwdag en jullie bepalen de regels. Ben dan ook niet bang om te schrappen in de gastenlijst. Anders kom je straks in de problemen met het budget of de trouwlocatie.

Een vriend inhuren

Een bruiloft kost vaak aardig wat centen. Hoe verleidelijk is het als een van je goede vrienden aangeeft dat hij of zij wel een leuke trouwvideo kan maken? Toch is het verstandig om niet te besparen op dit soort zaken. Je krijgt er spijt van en waarschijnlijk voldoet het niet aan je verwachtingen. Ga in plaats daarvan voor een professional en bepaal van tevoren wat jullie verwachten.

Meningen

In aanloop naar de bruiloft zal je het steeds vaker met vrienden en familie hebben over de organisatie. Je krijgt op deze manier ook met veel meningen te maken. Onthoud dat je niet aan de wensen van iedereen kan voldoen. Blijf bij jezelf en onthoud dat deze dag om jullie draait. Voel je dus niet schuldig als iemand anders een andere mening heeft over een bepaald onderdeel van de bruiloft. Jullie bepalen!

Inspiratie

TopTrouwen is het online trouwmagazine voor de aanstaande bruid en bruidegom. Wil jij alles weten over trouwen en de organisatie van de bruiloft? Met ons online trouwmagazine ben jij overal op voorbereid.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle gastenboeken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker