Een grote bruiloft met veel gasten organiseren

Een grote bruiloft is een hele organisatie. Wanneer je van plan bent om veel gasten uit te nodigen, wordt het allemaal een tikkeltje ingewikkelder. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden. Misschien komen jij en je partner uit een grote familie of hebben jullie een grote familiekring. Jullie kunnen niet om een grote gastenlijst heen. We leggen je graag uit hoe je alles onder controle houdt.

Grote bruiloft 

Allereerst is het belangrijk dat de trouwlocatie aan alle wensen voldoet. Je moet er zeker van zijn dat de locatie het grote aantal gasten goed kan bedienen. Bekijk of er genoeg zitplaatsen zijn, maar bekijk ook of de dansvloer genoeg ruimte biedt. Daarnaast is klimaatcontrole of airconditioning belangrijk bij een grote groep mensen. Is dit goed geregeld bij de trouwlocatie? Met een grote groep mensen wordt het al snel warm en benauwd.

Het diner

Wanneer je meer dan 100 gasten op de bruiloft gaat uitnodigen, moet je rekening houden met het diner. Ga je dit op traditionele wijze doen of ga je voor een buffet? Het kan voor de trouwlocatie lastig zijn om zoveel mensen tegelijkertijd van eten te voorzien. Overleg dit van tevoren goed en bespreek wat de opties zijn. Je kan er ook voor kiezen om tussen de gangen door een spel toe te voegen. Op die manier zullen de gasten zich minder snel gaan vervelen en heeft de keuken meer tijd om de volgende gang te bereiden.

Gasten spreken

Het kan lastig zijn om iedere gast te spreken met een enorme gastenlijst. Bedenk van tevoren hoe je dit wil aanpakken. Bezoek bijvoorbeeld zelf iedere tafel tussen de gangen door en maak een praatje. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat het langer kan duren om een grote groep gasten van A naar B te verplaatsen. Houd hier rekening mee in het draaiboek en vraag een weddingplanner desnoods om advies. Hij of zij kan de situatie goed inschatten en heeft hier ervaring mee.

Het budget

Een grote hoeveelheid gasten op de bruiloft zorgt automatisch voor meer kosten. Houd hier rekening mee in je budget. Een aantal zaken zullen qua prijs hetzelfde blijven. Denk bijvoorbeeld aan het trouwvervoer of de DJ. Zaken zoals de trouwlocatie en het eten worden automatisch duurder. Het kan goed zijn om de gastenlijst van tevoren goed te bekijken. Wil je deze mensen echt allemaal op je bruiloft hebben? Hoe lang is het geleden dat je hem of haar hebt gesproken? Misschien kun je de gastenlijst op die manier nog verkleinen.

Inspiratie

We wensen je alvast heel veel succes met de organisatie van je bruiloft. Ben je op zoek naar meer inspirerende artikelen? Bekijk dan meer handige checklists en weetjes in ons online trouwmagazine.Gerelateerde producten

Bekijk alle gastenboeken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker