Samenwonen: hoe combineren jullie je spullen?

Een grote stap in je leven, je gaat samenwonen. Super leuk natuurlijk, maar hoe combineren jullie al die spullen in één interieur? Dit kan voor heel wat discussies en ruzies zorgen. Misschien hebben jullie allebei een andere smaak of past het simpelweg niet allemaal in jullie toekomstige woning. Het kan lastig zijn om het met elkaar eens te worden, maar we helpen je graag op weg met onze tips.

Samenwonen en spullen combineren

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is goed om eerst te bekijken welke spullen jullie allemaal bezitten. Dit weet je wel, maar wanneer je hier samen voor gaat zitten en het opschrijft, wordt het allemaal veel duidelijker. Op die manier komen jullie tot een volledige inventarislijst en krijg je meer overzicht. Het geeft inzicht in wat jullie wel hebben en niet hebben. Daarnaast kan je op die manier goed bekijken of jullie bijvoorbeeld bepaalde meubelstukken of accessoires dubbel hebben.

Keuzes maken

Splits de lijst op in verschillende categorieën. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slaapkamer, badkamer en keukenbenodigdheden. Wanneer de lijst af is, is het goed om rekening te houden met drie keuzes. Je kan ervoor kiezen om een item op de lijst te houden, weg te gooien of te verkopen/doneren. Dit is eigenlijk het moeilijkste onderdeel en kan voor veel stress zorgen. De emoties kunnen hoog oplopen wanneer het om items van sentimentele waarde gaat. Vergeet niet om goed met elkaar te blijven communiceren.

Compromissen sluiten

Wanneer jullie er niet uit lijken te komen, bekijk dan of jullie een compromis kunnen sluiten. Als een bepaald item volgens jou niet thuishoort in de huiskamer, hoef je het nog niet weg te gooien. In plaats daarvan kunnen jullie een andere plek in het huis bedenken waar dit item tot zijn recht komt. Maak goede afspraken en bedenk dat bepaalde items voor jou ook een grote waarde hebben terwijl deze voor je partner niet veel betekenen. Jullie zullen hier een middenweg in moeten vinden.

Nieuwe meubels

Hebben jullie veel spullen dubbel? Bijvoorbeeld de bank of een eetkamertafel? Soms is het goed om allebei de items te verkopen of weg te gooien en samen een nieuw meubelstuk te kopen. Op die manier zijn jullie er zeker van dat het voor beide de juiste smaak is en dat het past in jullie gezamenlijke interieur. Op die manier zorgen jullie er samen voor dat het huis voelt als iets dat van jullie beide is en echt ‘eigen’ voelt. Het meubelstuk is immers de keuze van jullie allebei geweest.

Komen jullie er maar niet uit? Of vind je het lastig? Vergeet dan niet dat dit niet het einde van de wereld is. Een discussie over wiens meubelstuk beter is, heeft weinig nut. Zet dit in plaats daarvan om naar iets positiefs, jullie gaan samenwonen! Compromissen horen daar ook bij.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? Bekijk meer in het online trouwmagazine van TopTrouwen.







Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker