Locaties en tips voor een romantische strandbruiloft in buitenland

Wat zijn nou de mooiste locaties voor een strandbruiloft in het buitenland?  Er zijn tal van bijzondere plekjes waar jullie elkaar het ja-woord kunnen geven. Wanneer je de bruiloft over de grens wil vastleggen, heb je ook nog een kans op beter weer. Maar waar moet je rekening mee houden en wat zijn nou de meest unieke locaties in het buitenland?

Locaties strandbruiloft buitenland 

Trouwen in het buitenland brengt een aantal extra zaken met zich mee. Je moet er zeker van zijn dat jullie huwelijk in het buitenland voltrokken kan worden. Allereerst moet er toestemming zijn van het land waar je gaat trouwen. Mag je hier trouwen volgens de wet? Je kan dit navragen bij de desbetreffende instantie in het land. Daarnaast zijn er in het buitenland soms andere of extra documenten nodig. Vraag dit van tevoren goed na.

De ambtenaar van de burgerlijke stand in het desbetreffende land kan je meer informatie geven over de benodigde documenten. Naast deze praktische zaken zijn er tussen de verschillende landen nog meer verschillen. Zo kan het zijn dat je meer getuigen nodig hebt. Dit kan namelijk per land verschillend zijn. Het huwelijk moet vaak ook nog gelegaliseerd worden. Dit wordt gedaan door de Nederlandse ambassade in het desbetreffende land.

Romantische strandbruiloft 

Wanneer je in het buitenland bent getrouwd, moet je het huwelijk of het geregistreerde partnerschap nog wel registreren in Nederland. Dat doe je in het Basisregistratie Personen (BRP). In sommige landen moet je voor de trouwerij bewijzen dat je op dit moment niet bent getrouwd. Om die reden wordt er soms een ongehuwdverklaring gevraagd. Deze verklaring komt ook uit de Basisregistratie Personen en kan je opvragen bij de gemeente.

Daarnaast moet je bij een trouwerij in het buitenland rekening houden met eventuele cultuurverschillen en taalbarrières. Dit kan voor een hoop problemen zorgen. Je kan dit enigszins voorkomen door een weddingplanner in de hand te nemen die het land en de bewoners door en door kent. Hij of zij kent de juiste wegen en kan je op weg helpen. Dit voorkomt teleurstellingen op de dag zelf.

Weddingplanner buitenland 

Er zijn verschillende weddingplanners in Nederland die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in trouwerijen in Spanje of Frankrijk. Je kan ook kiezen voor een lokale weddingplanner in het land zelf, maar hij of zij spreekt niet dezelfde taal. Dit kan alsnog voor problemen zorgen. Houd er ook rekening mee dat je niet alles in Nederland voor de bruiloft kan inkopen. Je krijgt dan namelijk problemen met je hoeveelheid bagage. 

Nu je al deze praktische zaken weet, is het tijd om naar de leuke kant van een trouwerij in het buitenland te kijken. Een trouwerij in een ver oord kan ontzettend romantisch zijn. Natuurlijk kan je het ook wat dichterbij zoeken zoals een zonnig land in Europa. Denk bijvoorbeeld aan Spanje of Italië. Je vindt hier prachtige stranden die stuk voor stuk mooie trouwlocaties hebben. We hebben alvast een paar voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Toplocaties strandbruiloft buitenland 

Almadraba Park Hotel – Spanje

Lido Di Savio, Emilia-Romagna, Italië

Barcelona – Spanje

Strandlocaties buiten Europa

Ook buiten Europa vind je tal van prachtige trouwlocaties die de moeite waard zijn om te bezoeken. Deze pareltjes aan het strand zijn niet alleen een lust voor het oog, maar geven je ook de vibe van het land mee. Je vindt er niet alleen hele andere soorten planten, maar ook andere soorten dieren. Bedenk je eens wat je met het trouwgezelschap allemaal kan doen. Er zijn ontzettend veel leuke plekken en activiteiten die jullie kunnen organiseren tijdens en in aanloop naar de bruiloft!

Bedenk je wel dat een reis naar dit soort verre oorden vaak aardig wat van het budget vraagt. Zeker wanneer je gaat voor een grootse bruiloft is het een hele uitgave om het reisgezelschap in het land van de trouwbestemming te krijgen. In dat geval kan je beter kiezen voor een intieme bruiloft. Valt je keuze toch op een buitenlandse bruiloft in een ver oord? Kijk dan eens naar onderstaande voorbeelden. Deze plekken zijn werkelijk waard betoverend en garanderen een romantische strandbruiloft.

Costa Rica  - Hacienda Barrigona

Swahili Beach Resort – Kenya

The Ritz-Carlton Bacara – Santa Barbara

Cananéia – Litoral Sul de SP – Brazilië

Hotel Grand Palladium White Sand Resport & Spa Riviera Maya – Mexico

Play del Carmen – Quintana Roo – Mexico

Constance Ephelia Resort, Seychelles

Meer inspiratie

Ben je op zoek naar meer inspirerende artikelen? Bekijk dan meer artikelen in ons online trouwmagazine.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle gastenboeken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker