Vijf discussies die je relatie laten groeien

Het klinkt misschien een beetje gek, maar met discussies in je relatie kan jullie band juist groeien. Ruzies en discussies kunnen jullie sterker maken. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat jullie elkaar de huid volschelden. Discussies over een aantal onderwerpen kunnen echter wel in jullie voordeel werken. We hebben de vijf belangrijkste onderwerpen voor je op een rijtje gezet.

Geldzaken

Discussies over financiën spelen bij veel koppels een grote rol. Het is misschien wel de grootste reden dat koppels ruzie met elkaar maken. Toch is het goed om over dit onderwerp te discussiëren. Het is daarbij wel belangrijk om altijd zo kalm mogelijk te blijven. Door te discussiëren over geld weten jij en je partner hoe jullie over bepaalde geldzaken denken. Het geeft inzicht in jullie persoonlijke voorkeuren en dat kan tot meer begrip leiden. Het voelt soms ongemakkelijk om ruzie te maken over geld, maar het kan jullie wel verder helpen.

Communiceren

In het dagelijks leven hebben jullie vast een heleboel verplichtingen. Soms zelfs zoveel dat het jullie opslokt en het moeilijk is om goed met elkaar te communiceren. Misschien is je partner die ene afspraak vergeten of is er miscommunicatie gaande. Allemaal zaken die tot ruzie kunnen leiden. Het is belangrijk dat jullie hier met elkaar over blijven praten. Anders kan de relatie een negatieve wending krijgen. Vaak gaan ruzies in dit stadium niet meer over het daadwerkelijke probleem, maar over de manier waarop jullie communiceren. Dat is alleen maar goed, op die manier kunnen jullie ontdekken hoe het anders moet.

Seks

Seks is een belangrijk onderdeel van jullie relatie. Veel stellen praten over de hoeveelheid seks. Dat is eigenlijk de verkeerde focus. Het gaat niet om de frequentie, maar om de betekenis die jullie er aan geven. Alleen door met elkaar over dit onderwerp te praten kunnen jullie de situatie verbeteren.

Tijd

Vind je dat jouw partner te weinig tijd met je doorbrengt? Of misschien is het zelfs andersom. Je tijd verdelen is soms moeilijk. Zeker in de drukke levens die we tegenwoordig leiden. Toch is het goed om hierover te discussiëren en aan te geven wat jij van je partner verwacht. Op die manier kunnen jullie tot een compromis komen.

Opvoeding

Hebben jullie kinderen? Dan is de opvoeding vast een punt dat vaak tot discussie leidt. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. Het is goed om dit met elkaar te bespreken. Misschien ben je het niet eens over de manier van opvoeden. Een discussie kan helpen om een middenweg te vinden. Op die manier kunnen jullie problemen oplossen.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? Neem dan snel een kijkje bij onze andere artikelen. TopTrouwen is het online trouwmagazine voor de aanstaande bruid en bruidegom.Gerelateerde producten

Bekijk alle sieraden in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker