Uitdagingen in het eerste jaar na de bruiloft

In de periode na de bruiloft lopen jullie waarschijnlijk op een roze wolk. Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het eerste jaar na de bruiloft kan best zwaar zijn. Men zegt zelfs dat dit de zwaarste periode is. Dat klinkt vreemd, want misschien zijn jullie al jaren samen en heb je het gevoel dat de bruiloft daar niet veel verandering in kan brengen.  

Toch is het volgens experts zo dat het eerste jaar als getrouwd koppel moeilijk kan zijn. Zelfs als je al jaren samen bent met je partner. Dat komt omdat het huwelijk een grote verandering is in jullie leven. Het is niet zomaar iets dat jullie nu getrouwd zijn met elkaar. Je leert in deze periode hoe je nog beter met elkaar om moet gaan en hoe je jezelf moet aanpassen.

Niet meer daten

We hebben voor je op een rijtje gezet welke uitdagingen jullie in het eerste jaar kunnen tegenkomen. Een van de belangrijkste uitdagingen is dat jullie nu officieel voor elkaar hebben gekozen. Je hebt niet meer het gevoel dat jij je partner moet veroveren en jullie doen misschien minder vaak leuke dingen met elkaar dan voorheen. Het advies? Blijf je best doen om leuke herinneringen op te halen en blijf ‘daten’ met elkaar.

Verwachtingen

Het kan zo zijn dat jullie meer van elkaar verwachten nu jullie in het huwelijksbootje zijn gestapt. Vaak gaat dit onbewust. Het kan gaan om gevoelsmatige kwesties, maar ook om huishoudelijke en financiële taken. Het is daarom belangrijk om hierover te blijven praten en een duidelijke taakverdeling te maken. Op die manier weten jullie goed wat jullie van elkaar verwachten en of jullie aan die verwachting kunnen voldoen.

Financiële kwesties

Wie al langer bij elkaar is, heeft vaak een gezamenlijke rekening. Betalingen worden door jullie samen gedaan en in goed overleg worden uitgaves besproken. Nu jullie getrouwd zijn kan het zo zijn dat jullie nog meer zaken uit een gezamenlijk potje gaan doen. Misschien hebben jullie dit nog niet goed besproken. Het is goed om hier met elkaar over te praten en duidelijke afspraken te maken.

Familie

Nu jullie samen zijn, zijn er twee families als het ware samengevoegd. Dat kan best lastig zijn omdat je nu echt onderdeel uitmaakt van een andere familie. Misschien moet je wennen aan de manier waarop die familie omgaat met bepaalde zaken. Daarnaast kan het moeilijk zijn om je tijd tussen verschillende families goed in te delen. Bespreek dit goed met elkaar en blijf met elkaar praten.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle bedankjes-en-cadeaus in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker