Wanneer start je met de voorbereidingen van de bruiloft?

Je bent net verloofd en kan niet wachten om te beginnen met de voorbereidingen voor de bruiloft. Veel familieleden en vrienden zullen je vragen wanneer de bruiloft plaats zal vinden en hoe je dit gaat organiseren. Zorg dat de druk niet de overhand krijgt, je hoeft echt niet meteen te beginnen met het organiseren van de bruiloft. We vertellen je hier graag wat meer over.

Het kan moeilijk zijn om niet meteen te starten met het plannen van de bruiloft. Toch adviseren wij om te wachten. Dit kan moeilijk zijn, maar wachten geeft je de ruimte om goed na te denken en te genieten van deze tijd. Maar hoelang moet je dan precies wachten na de verloving voor je start met de voorbereidingen van de bruiloft? En in welk tijdsbestek moet de bruiloft plaatsvinden? Dit is allemaal afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Overleg met je partner

Allereerst is het belangrijk om goed te overleggen met je partner. We raden je inderdaad aan om te wachten met de organisatie, maar niet om te wachten met dit gesprek. Het is goed om te weten of jullie op een lijn zitten. Willen jullie nog even sparen of willen jullie graag zo snel mogelijk na de verloving elkaar het ja-woord geven? Je hoeft nog geen uitgebreid gesprek of een planning te maken, maar zorg er wel voor dat jullie een idee hebben.

Een lange verlovingsperiode

Als jullie hebben besloten om voor een lange verlovingstijd te gaan, kan dat heel fijn zijn. Je hebt namelijk de luxe dat jullie lang na kunnen denken over de voorbereidingen. Bijvoorbeeld wanneer de bruiloft zo’n achttien maanden in het vooruitzicht ligt. Je kan alles op een rustig tempo doen en hebt minder stress. Daarnaast zijn leveranciers vaak beschikbaar omdat de periode nog ver in het vooruitzicht ligt. Op die manier heb je meer keuze.

Een gemiddelde verlovingsperiode

Gemiddeld kiezen stellen ervoor om de bruiloft zo’n 13 maanden in het vooruitzicht te plannen. Ongeveer drie weken na de verloving kan je beginnen met het organiseren van de bruiloft. Dit geeft je de ruimte om te genieten van de verloving en dit te verwerken. Daarnaast heb je op die manier nog voldoende tijd om de bruiloft in goede banen te leiden. Plan de bruiloft in stapjes en neem niet gelijk de hele organisatie voor je rekening. Je kan ook zaken uitbesteden aan familieleden of vrienden.

Zo snel mogelijk trouwen

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om binnen nu en één jaar te trouwen. Misschien heb je helemaal geen zin om lang te wachten en kan het voor jou niet vlug genoeg. Houd er wel rekening mee dat er veel zaken in korte tijd geregeld moeten worden. Dat hoeft geen probleem te zijn. Tegenwoordig kan je een bruiloft zelfs binnen een week plannen, maar er zullen wat zaken zijn waar je tegenaan kan lopen. Zeker wanneer je binnen drie maanden gaat trouwen. Zorg dat de uitnodigingen zo snel mogelijk de deur uit zijn. Op die manier weet je zeker dat je gasten aanwezig kunnen.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker