Vier tekenen dat jij je partner te veel ruimte geeft

Elkaar de ruimte geven, is een belangrijk onderdeel van een goede relatie. Natuurlijk willen we het liefst zo vaak mogelijk bij elkaar zijn, zeker in het begin. Toch is het heel natuurlijk om naar ruimte te verlangen in een relatie. Op die manier blijft de relatie interessant en kan jij jezelf ontwikkelen. Toch is het belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste balans. Wanneer je elkaar te veel ruimte geeft, kan dit namelijk voor problemen zorgen.

Wanneer jij je partner te veel ruimte geeft, kan er een bepaalde afstand tussen jullie ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan minder gesprekken en minder intimiteit. Voor sommige stellen lijkt het alsof de vonk is verdwenen. Jullie lijken steeds meer van elkaar verwijderd en tonen minder interesse in elkaar. Dit willen jullie natuurlijk voorkomen. Daarom hebben we vier tekenen op een rijtje gezet die laten zien dat jij je partner, of dat jullie elkaar, te veel ruimte hebben gegeven.

Drukte

Door de drukke maatschappij waarin we leven, hebben we vaak maar weinig tijd voor elkaar. Wanneer jullie meer dan één maand geen quality time met elkaar hebben doorgebracht, is dit echter een slecht teken. Het is belangrijk om voldoende tijd voor elkaar vrij te maken. Op die manier blijven jullie verbonden met elkaar. Wanneer dat niet zo is, lopen jullie levens langselkaar heen. Bekijk op welke manier jullie tijd vrij kunnen maken om weer leuke dingen samen te doen. 

Dagelijks leven

Wanneer je niet meer weet wat er speelt in het dagelijks leven van je partner, is het tijd om aan je relatie te werken. Ook wanneer jullie elkaar niet vaak kunnen spreken of zien, is dit het moment om het contact op te zoeken. Het is belangrijk om meer inzicht te krijgen in het leven van je partner. Alleen op die manier kun je elkaar steunen. Wanneer je niet weet wat er speelt, kun je elkaar niet helpen.

Seks

Seks is niet de belangrijkste speler binnen een relatie, maar het kan wel veel zeggen over jullie relatie. Wanneer jullie lange tijd geen seks hebben gehad kan dit betekenen dat jullie elkaar te veel ruimte geven. Zeker wanneer je niet meer weet wanneer de laatste keer is geweest. Seks zorgt ervoor dat jullie je weer verbonden voelen. De rest van de wereld doet er op dat moment niet toe en dat is goed voor jullie relatie.

Belangrijke gebeurtenissen

Daarnaast is het belangrijk dat jij en je partner voor elkaar klaarstaan. Bijvoorbeeld bij belangrijke gebeurtenissen in elkaars leven. Wanneer jij of je partner niet de moeite nemen om hier bij aanwezig te zijn, kan dat een grote impact hebben op jullie relatie. Een bepaalde gebeurtenis of mijlpaal in het leven van je partner kan heel belangrijk zijn. Het is belangrijk om dit soort gebeurtenissen samen door te maken en elkaar te steunen.
Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker