4 redenen om te trouwen als dertiger

Vroeger was het heel gebruikelijk om in je twintiger jaren te trouwen met de liefde van je leven. Stellen bleven de rest van hun leven bij elkaar. Tegenwoordig trouwen veel stellen op latere leeftijd en met een beetje pech trouw je meerdere keren. Maar waarom zou je nou moeten trouwen in je dertigere jaren? We hebben een aantal redenen voor je op een rijtje gezet.

 De gemiddelde leeftijd waarop mensen trouwen, is in de afgelopen jaren flink gestegen. Het is helemaal niet zo gek om te trouwen wanneer je 30 jaar of ouder bent. Dit heeft juist ook voordelen. Rond deze leeftijd weet je vaak al goed wat je wil bereiken in het leven en je hebt vaak een stabiel leven. Dat zijn niet de enige voordelen van trouwen rond deze leeftijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ervaring die je de afgelopen jaren hebt opgedaan?

Leren van eerdere relaties

Dat klinkt misschien een beetje gek, maar door misgelopen relaties heb je veel geleerd in het leven. Je hebt bijvoorbeeld ontdekt wat je wel en niet in een partner zoekt. Daarnaast ben je jezelf waarschijnlijk ook tegengekomen. Door ervaringen uit eerdere relaties leer je wat voor jou wel en niet werkt. Wanneer je trouwt in je dertigere jaren, is dit vaak een veel bewustere keuze dan wanneer je eerder getrouwd zou zijn.

Financiële zekerheid

Een andere reden is de financiële stabiliteit binnen deze leeftijdscategorie. Wanneer je 30+ bent, heb je waarschijnlijk een baan die je voldoende zekerheid biedt. Dit zorgt ervoor dat je de volgende stap durft te wagen, bijvoorbeeld door met elkaar te trouwen. Daarnaast heb je waarschijnlijk een sterker identiteitsgevoel dan in je jeugd. Je bent als persoon gegroeid en jullie relatie heeft deze overgangsperiode doorstaan of is later ontstaan.

Samenwonen mag

Niet geheel onbelangrijk is dat het tegenwoordig sociaal geaccepteerd is om met elkaar samen te gaan wonen voor het huwelijk. Vroeger werd er op je neergekeken wanneer je dit deed. Je hoeft dus niet met elkaar te trouwen om samen te wonen. Dit geeft je genoeg tijd om na te denken over deze belangrijke stap in jullie leven. Wanneer jullie uiteindelijk willen trouwen, kennen jullie elkaar al goed en heeft het huwelijk een grotere kans van slagen.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle vrijgezellenfeest in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker