Vier ochtendrituelen voor een goed huwelijk

Als je al een tijdje samen bent, wordt jullie relatie waarschijnlijk wat minder spannend. Gelukkig zijn er tal van dingen die je kan doen om een sleur te voorkomen. Na een aantal jaren vergeten we de kleine, belangrijke aspecten in een relatie. Juist die kleine zaken hebben een grote impact. Zo ook het ochtendritueel. We hebben vijf ochtendrituelen voor je op een rijtje gezet die je helpen bij het versterken van het huwelijk.

Over het algemeen zijn we druk met ons werk, sociale verplichtingen en andere zaken die onze aandacht vragen. Daardoor hebben we vaak minder tijd voor elkaar. Het is goed om momenten in te plannen en tijd voor elkaar vrij te maken. Soms is dat moeilijk. Vaak zie je jouw partner door de drukte alleen in de vroege ochtend of in de late avond. De ochtenden zijn dan ook ideaal om de band met je partner te versterken.  

1. Wakker worden

Misschien leven jullie langs elkaar heen omdat jullie in een verschillend ritme leven. Het kan goed zijn om zelf een half uurtje eerder op te staan of je partner te wekker eerder te laten zetten. Op die manier beginnen jullie de dag samen en breng je quality time met elkaar door. Bespreek dagelijkse zaken en wens elkaar veel succes met de dag die gaat komen. Wanneer jullie de dag samen beginnen, zal er meer betrokkenheid ontstaan.

2. Knuffelen

Eerder noemden we dat het belangrijk is om tijd voor elkaar vrij te maken. Dit hoeft niet veel tijd te zijn. Er zijn altijd wel 5 of 10 minuten over waarin jullie niets doen, voor de bank hangen of in bed liggen. Wanneer je ’s ochtends nog even wat tijd over hebt, knuffel dan met elkaar voordat je begint aan de dag. Door te knuffelen versterken jullie de band en wordt het gevoel van saamhorigheid versterkt.

3. Iets kleins

De kleinste dingen zijn vaak een groot gebaar. Bied je partner een kopje koffie of thee aan in de ochtend. Je kan ook voorstellen om het ontbijt te maken. Deze kleine taken versterken jullie band en je laat zien dat je iets over hebt voor je partner. Op die manier beginnen jullie de dag allebei goed. In een huwelijks is het overigens vaak zo dat één iemand een ochtendmens is en de ander een nachtbraker. Op die manier kunnen jullie elkaar ook helpen door bepaalde taken op bepaalde tijdstippen uit handen te nemen.

4. Communiceren

Door de drukte in de ochtend vergeten we vaak te communiceren. Zeg simpelweg een ‘goedemorgen’ wanneer jullie opstaan. Na een aantal jaren zien jullie elkaar waarschijnlijk als vanzelfsprekend en begroeten jullie elkaar niet meer in de ochtend. Het is goed om dit juist weer wel te gaan doen. Je laat daarmee zien dat je om de ander geeft. Zo zie je dat een klein woord in de ochtend veel kan doen.Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker