Verloofd: vijf  zaken die je moet regelen

Ben je pas verloofd? Van harte gefeliciteerd, je gaat eindelijk trouwen met de liefde van je leven. Dat is natuurlijk een mooi moment om te genieten van elkaar. Nadat jullie van deze roze wolk zijn afgestapt, is het tijd om een aantal zaken te regelen. Als je verloofd bent, komen er veel zaken op je af. We helpen je dus graag op weg en hebben op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden.

1. Geniet van elkaar

Allereerst is het goed om vooral van elkaar te genieten. Neem de tijd voor elkaar en geniet van dit mooie moment. Door de wereld waarin we leven, heb je het gevoel dat je alles meteen moet delen met de buitenwereld en snel actie moet ondernemen. Laat dit gevoel even varen en leef in het moment. Geniet zolang van dit moment als je kunt en laat daarna de rest van de wereld weer toe in je leven.

2. Deel het nieuws

Wanneer jullie uit de verlovingsbubbel zijn getreden, is het tijd om vrienden en familieleden op de hoogte te stellen van de verloving. Misschien wil je het nieuws het liefst op Facebook delen met de hele wereld. Mensen die dichtbij je staan, kunnen zich op die manier gepasseerd voelen. Het is beter – en leuker – om het nieuws persoonlijk te vertellen aan de mensen die het dichtst bij je staan. Ga samen langs en vertel dat jullie verloofd zijn! Daarna mag natuurlijk de hele wereld het weten.

3. De ring

Misschien heeft je partner onderzoek gedaan en heeft hij of zij de juiste ringmaat voor de verlovingsring gekozen. Dat is natuurlijk ontzettend fijn! Wanneer dit niet zo is, is er geen nood aan de man. Breng de ring terug naar de juwelier en laat de ring vermaken. Misschien moet je daardoor een paar weken zonder de ring door het leven, maar als het eenmaal geregeld is zit je voor altijd goed. Daarnaast kan je ook bekijken of je de ring wil verzekeren. Het zou jammer zijn als de ring verloren gaat en je deze opnieuw terug moet kopen.

4. Verlovingsfeest

Wanneer je een verlovingsfeest wil plannen, is dit het moment om te beginnen. Vraag de mensen die dichtbij je staan of zij willen helpen bij de organisatie. Dit scheelt je een hoop tijd en werk. Daarnaast is het ook gewoon leuk om dit samen met de belangrijkste personen in je leven te delen! Wil je geen verlovingsfeest? Dan kunnen jullie alvast samen gaan visualiseren hoe de bruiloft er in jullie ogen uit moet zien.

5. De trouwdatum

Natuurlijk is het niet verplicht om meteen een trouwdatum te kiezen, maar het is wel handig. Je gaat namelijk vaak de vraag krijgen wanneer de grote dag is. Het is daarom goed om dit met elkaar te bespreken. Bekijk bijvoorbeeld welk seizoen jullie voorkeur heeft en hoeveel tijd jullie nodig hebben voor de organisatie. Op die manier krijgen jullie al een goed idee van een geschikte trouwdatum.Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker