Regen op je bruiloft? Geen probleem!

Ben je bang voor regen op de bruiloft? Bang dat alles in duigen valt op de belangrijkste dag van jouw leven? Maak je geen zorgen! Met de juiste voorbereiding is regen helemaal geen probleem. Je hebt misschien het perfecte plaatje van een zonnige dag in je hoofd, maar dat is helemaal niet nodig. Regen heeft namelijk ook een aantal voordelen. We vertellen je er alles over in dit artikel.

Nederland staat bekend om de regenachtige dagen. Je kan er verdrietig over worden, maar je hebt er geen invloed op. De houding van de bruid en de bruidegom is leidend voor de sfeer tijdens de bruiloft. Laat regen jouw grote dag niet verpesten. Er zitten namelijk ook heel veel voordelen aan het regenachtige weer. Volgens de Italianen is regen op de bruiloft trouwens een goed teken. Ook het hindoeïsme zegt dat hoe meer het regent op de bruiloft, hoe gelukkiger het huwelijk! Wat wil je nog meer?

Goede voorbereiding

Daarnaast kan je er ook iets leuks van maken wanneer het regent. Denk bijvoorbeeld aan een goede voorbereiding. Ga voor leuke paraplu’s in de kleuren van de bruiloft. Wat dacht je van paraplu’s in hetzelfde kant als dat van de trouwjurk? Je gasten zullen versteld staan van dit creatieve idee! Het is bijna jammer als het niet gaat regenen. Denk ook aan leuke regenlaarsjes, bijvoorbeeld voor de bruidskinderen. Wanneer ze in de plassen springen, zorgt dit gegarandeerd voor prachtige foto’s.
Informeer ook bij de trouwlocatie of zij het feest eventueel naar binnen kunnen verplaatsen mocht het gaan regenen. Zorg dan ook dat de bruiloftband en de geluid-/lichtman daar een plekje kan krijgen, met natuurlijk de juiste aansluitingen!

Prachtige foto’s

Als bruid heb je waarschijnlijk het standaard plaatje in je hoofd van een zonnige dag. Zoals we net al zeiden, kan de regen ook voor mooie foto’s zorgen. De regendruppels geven een extra dimensie aan de trouwfoto’s en aan het fotoshoot. Zeker wanneer je ook nog eens te maken hebt met een mooie regenboog op de achtergrond. Bijkomend voordeel: je make-up blijft beter zitten en het bruidsboeket gaat ook nog eens langer mee.

Wat echt belangrijk is

Het is belangrijk dat je deze dag niet laat verpesten door het weer. Hiermee laten jullie zien hoe sterk jullie band is en dat jullie in het oog houden wat echt belangrijk is. Geniet samen van deze prachtige dag en ga voor een goede voorbereiding. Wanneer jullie in een regenachtig seizoen trouwen, is het goed om voor een binnenlocatie te gaan. Dat heeft veel voordelen. Zo zullen gasten het niet snel te warm of te koud hebben door het klimaatcontrolesysteem.

Kortom, regent het tijdens jouw grote dag? Benader het geheel positief en laat je emoties niet beïnvloeden door het weer. Je hebt er toch geen invloed op dus je kan er beter iets leuks van maken!Gerelateerde producten

Bekijk alle paraplus in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker