Wel of geen sluier dragen tijdens de bruiloft?

In de aanloop naar de bruiloft moet je ontzettend veel keuzes maken. Eén van die keuzes is het wel of niet dragen van een sluier tijdens de bruiloft. Deze afweging kan best lastig zijn. Vind je een sluier mooi, maar weet je niet of het comfortabel is? En wat is eigenlijk de traditie achter de sluier? We vertellen je alles over het dragen van een sluier tijdens de bruiloft in dit artikel.

De traditie

De sluier werd door bruiden gedragen als teken van onderdanigheid van de vrouw aan de man. Daarnaast staat het voor reinheid en onschuld. Er zijn ook andere verhalen die zeggen dat het de bruid zou beschermen tegen kwade geesten. Tegenwoordig wordt de sluier vooral gedragen omdat we het een mooi accessoire vinden. De keuze is dus geheel aan jou of je wel of niet een sluier wil dragen.

Advies

Tegenwoordig wordt de sluier meestal niet meer voor het gezicht gedragen. De sluier wordt vooral voor ‘de mooi’ gedragen en wordt vastgemaakt aan het haar. Als je niet goed weet of je een sluier wil dragen, is het goed om je te laten adviseren bij de trouwwinkel. Heb je al een jurk gekozen? Dan kunnen zij laten zien of een sluier mooi staat bij de jurk. Een trouwzaak heeft vaak verschillende sluiers en lengtes op voorraad.

Comfort

Door een sluier bij de jurk te passen, krijg je een goed beeld van het geheel. Je kan ervoor kiezen om de sluier alleen te dragen bij de ceremonie. Sommige bruiden spelden de sluier vast na de ceremonie voor meer comfort en bewegingsvrijheid. De sluier is een traditioneel accessoire. Het is dus goed om na te gaan of dit kledingstuk goed bij de jurk en bij jou past. Wanneer dit niet zo is, is het ook prima om te kiezen voor een jurk zonder sluier.Gerelateerde producten

Bekijk alle strooimandjes in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker