Een huwelijksaanzoek doen op vakantie

Wil je een huwelijksaanzoek doen op vakantie? Dat is natuurlijk ontzettend romantisch. Er is geen betere setting dan wanneer jullie lekker ontspannen in een andere omgeving zijn. Wanneer je een aanzoek wil doen, is het goed om de juiste voorbereidingen te treffen. We helpen je alvast op weg met inspirerende voorbeelden en handige tips voor een huwelijksaanzoek op vakantie.

Misschien wacht je al een tijdje op het juiste moment en lijkt de aankomende vakantie een goed moment. Het kan ook zo zijn dat je pas sinds kort het idee hebt om een aanzoek te doen en dat de vakantie je een geschikt moment lijkt. Wat je idee ook is, het is goed om na te gaan hoe je het aanzoek wil vormgeven. Misschien pak je liever niet te groots uit omdat dit helemaal niet bij je past. Toch is het verstandig om goed na te denken over het aanzoek. Als het goed is doe je dit namelijk maar één keer!

Subtiel polsen

Jij kent je partner inmiddels door en door. Je kan dus ook goed inschatten hoe hij of zij zal reageren op je aanzoek. Doe alleen een aanzoek wanneer je bijna zeker weet dat hij of zij ‘ja’ zal zeggen. Als je dit niet zeker weet, kan het goed zijn om dit van tevoren subtiel te polsen. Deze factor kan van belang zijn wanneer je nog niet besloten hebt of je jouw partner in het openbaar of juist in een intieme setting ten huwelijk wil vragen. Je wil immers niet voor een groot publiek afgaan. Daarnaast weet je door te polsen ook wat voor voorstelling je partner heeft van een aanzoek. Breng dit eens terloops ter sprake en doe dit niet te opvallend.

Het geschikte moment

De belangrijkste zaken wat betreft het aanzoek, weet je nu. Maar wat is nu een geschikt moment? Een aanzoek op vakantie is prachtig, maar heb je al in gedachte op welke dag en op welk tijdstip je het aanzoek wil doen? Het is goed om dit van tevoren vast te leggen. Doe dit het liefst aan het begin van de vakantie. Het aanzoek voelt anders misschien als een grote druk op je schouders. Gaan jullie een weekje zon, zee en strand? Vraag haar of hem dan ten huwelijk op de eerste avond van de vakantie.

Romantische locaties

Je kan van tevoren bijvoorbeeld een romantische locatie aan het strand uitzoeken waar je hem of haar naartoe legt. Helemaal ideaal wanneer het hotel waar jullie verblijven een privéstrand hebt. Je kan hen in dat geval zelfs betrekken in het complot en vragen om een vuurkorf of kaarsen op het strand te plaatsen. Het hotel wil hier vast en zeker aan meewerken en wie weet kan je nog iemand regelen die tijdens het aanzoek een fotootje schiet!

Aanzoek op het strand

Door op het strand een huwelijksaanzoek te doen, hebben jullie alle privacy die jullie maar wensen. Een ander mooi moment is een aanzoek tijdens een romantisch diner. Bijvoorbeeld een leuk tentje met uitzicht op zee. Houd er in dit geval wel rekening mee dat de mensen in het restaurant getuigen zullen zijn van jouw aanzoek. Zorg dat je van tevoren een reservering maakt en doe het aanzoek aan het begin van de avond om de spanning laag te houden.

Quality time

Na het aanzoek is het goed om nog iets leuks te plannen. Op die manier hebben jullie alle tijd voor elkaar. Waarschijnlijk zijn jullie allebei helemaal euforisch en helemaal niet in de stemming om na dit aanzoek gelijk naar bed te gaan. Plan dus wat quality time in. Om die reden kan het bijvoorbeeld ook leuk zijn om het aanzoek overdag op het strand of tijdens de lunch te doen. Of wat dacht je van een aanzoek op een boot?

Skivakantie of weekendje weg

Natuurlijk kan je een aanzoek ook doen tijdens een skivakantie of een weekendje weg. Misschien zijn jullie wel helemaal weg van Disneyland Paris en wil je een aanzoek doen voor het mooie kasteeltje. Of misschien ga je voor een cliché, maar wel prachtig, aanzoek onder de Eiffeltoren. Wat je idee ook is, zorg voor de juiste voorbereiding. Denk goed na over het juiste moment op de dag en over de eventuele wensen van je partner.

De verlovingsring

Waar je in ieder geval goed bij na moet denken bij een aanzoek op vakantie, is de aanschaf van de verlovingsring. Allereerst moet je deze ring natuurlijk mee op vakantie nemen. Zorg dat je de ring op een niet zichtbare plek voor je partner kan verstoppen. Het zou jammer zijn als het geen verassing meer is. Daarnaast is het goed om vooronderzoek te doen. Bedenk goed welke locatie geschikt is en ga desnoods aan het begin van de vakantie checken of je deze locatie nog steeds geschikt is.

Plan B

Wanneer de locatie die je in gedachte had, minder romantisch lijkt dan je voor ogen had, ga dan voor plan B. Zorg altijd dat je een tweede locatie hebt om op terug te vallen. Bij voorkeur ga je voor een plek op vakantie die veel voor jullie betekend. Denk echter niet teveel na over de locatie en je aanzoek. Het is goed om alles goed uit te denken, maar wanneer je hier te lang bij stil gaat staan, kan er weleens te veel druk op komen te staan. Ga dus op zoek naar de juiste balans.

Geniet van het moment!

Natuurlijk moet je vooral ook genieten van het moment en er samen iets moois van maken! Geniet van deze mooie vakantie met elkaar. Na de vakantie hebben jullie voldoende tijd om alles uit te werken en vrienden en familieleden op de hoogte te stellen van dit leuke nieuws. Eerst is het tijd voor quality time met elkaar!


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker