Favoriet

DIY tips trouwfoto album

Inplakken, digitaal laten afdrukken of rechtstreeks in een boekvorm? De mogelijkheden voor het maken van een trouwalbum zijn eindeloos én kun je best zelf. Je hoeft namelijk echt geen creatieveling te zijn om zelf een mooi trouwalbum in elkaar te zetten. Niet iedere fotograaf heeft een fotoalbum in de standaard prijs inbegrepen. Wil je jezelf flink wat geld besparen? Of vind je het gewoon leuk om een persoonlijk album te maken? Wij geven je leuke en handige tips voor het maken van een eigen plakboek. 

1) Online fotoalbum

Wil je alle gasten online de prachtige foto’s van je bruiloft laten zien? Dan is dit een perfecte oplossing! Selecteer de gewenste foto’s en plaats deze online, of verborgen online met een wachtwoord, in het album. Stuur vervolgens de link naar je gasten en je weet zeker dat je foto’s hier ook als back-up veilig staan! 

2) Het polaroid boek

Houd je wel van de ‘vintage’ style’? Laat dan je mooiste foto’s afdrukken op polaroid formaat en plak ze in in bijvoorbeeld een oude klapper of een mooi album. Voor de finishing touch laat je iemand met een mooi ouderwets handschrift bijschriften schrijven onder de foto’s.

Tips voor het plakken van foto’s

  • Gebruik foto lijm, anders tast de lijm de foto’s aan. Te verkrijgen bij de Hema of betere fotowinkels.
  • Als je knoeit, wrijf voorzichtig de stukjes lijm van het album of de foto af.
  • Zorg dat je schone droge handen hebt voordat je begint met plakken, anders krijg je donkere vegen in het album.
  • Laat de foto’s goed drogen.
  • Als je niet wil knoeien met lijm, kun je ook insteekhoesjes gebruiken.
  • Er zijn ook dubbelzijdige plakkers verkrijgbaar om de foto’s mee vast te plakken.
  • Kijk eens bij de Action op de hobbyafdeling. Hier vind je leuke decoratiestickertjes, knutselpapier, gekleurd plakband en karton met leuke designs om het geheel mooi aan te kleden.

3) Luxe album

Dit chique album met een bedeltje in een speciale box straalt allure uit. Je hoeft zelf alleen nog de foto’s erin te plakken en voor een kleine dertig euro ben je klaar.

fotoalbum-our-wedding-day-in-box

Dit album kun je bestellen via de trouwshop.

4) Het digitaal gemaakte fotoalbum

Selecteer jullie mooiste foto’s en laat ze direct afdrukken in een album. Geen gedoe met lijm en plakkertjes en een flawless resultaat. Het afdrukken van een foto album blijft altijd mooi en is erg stijvol. Sites waar je jullie fotoalbum kunt laten afdrukken zijn bijvoorbeeld: Fotoalbumshop.nl of Hetfotoalbum.nl of bij een echte drukker.

Wil je meer fysieke fotoalbums bekijken? Check dan eens de trouwshop. Hier vind je diverse trouwfoto albums.

Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu
Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten in de trouwshop