Gezonde hapjes

Bitterballen, blokken kaas en plakken leverworst; de typische Nederlandse snacks voor tijdens een feestje. Ga eens op de gezonde tour! Hier vind je inspiratie voor gezonde hapjes voor op je bruiloft. Lekkere feestelijke hapjes, maar dan gezond! Dips op yoghurtbasis, hapjes met groenten en veel meer ander lekkers. Hoe je deze voedzame knabbeltjes maakt? Wij geven je 10 x inspiratie voor gezonde hapjes (5 mét recepten)!

Het maken van gezonde hapjes hoeft helemaal niet duur of moeilijk te zijn. Deze bites zijn net zo lekker én simpel te maken! Met deze gezonde hapjes voorkom je ook dat je gasten te veel eten voor aanvang van het diner. En je kunt er meer van op dan al die vette zooi! En zeg nu zelf, zo’n komkommerhapje ziet er toch véél mooier uit dan een dikke plak leverworst?

Recepten voor lekkere gezonde hapjes

Het komkommerhapje

Met komkommer kun je best veel doen! Daarnaast is komkommer een goedkoop product, dus sla er flink wat in als je gezonde hapjes gaat maken. De frisse smaak van komkommer gaat erg goed samen met een vis ingrediënt. Daarom hebben wij gekozen voor het recept met een komkommerbakje met garnalen of een andere vissoort.

  • Snijd de komkommer in plakken van ongeveer 3/4 cm dikte.
  • Met een klein lepeltje kun je de binnenkant voorzichtig een stukje uitlepelen. Zodat er een vulling in kan. Lepel niet tot je er doorheen zit, want dan valt de vulling er aan de onderkant uit.
  • Voor de vulling meng je de vis met frisse yoghurt, mayonaise of cocktailsaus.
  • Breng de vulling vervolgens op smaak met peper, zout en bijvoorbeeld bieslook of peterselie ter garnering.
  • Schep de vulling zorgvuldig in de bakjes; et voila!

Energiebolletjes

Deze bolletjes lijken op heerlijk zoete truffels, maar zitten vol met superfoods die je een echte energieboost geven. Dat kun je vast wel gebruiken op een dag als je bruiloft! Deze bolletjes kun je al drie dagen van te voren maken. Mits je ze goed verpakt in een luchtdichte doos in de koelkast.

Benodigdheden:

  • 85 gram pure chocolade (70% cacao)
  • 40 g zonnebloempitten
  • 40 g lijnzaad
  • 40 g sesamzaad
  • 100 g paranoten, grof gehakt
  • 140 g medjooldadels, ontpit
  • 40 g gojibessen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el maca
  • 40 g gedroogd gerapst kokos (ongezoet)
  • 6 el ahornsiroop

Bereiding:

  • Breek de chocolade in stukjes (55 gram) en bewaar de rest voor later. Maal alle pitten en het zaad met de chocolade fijn in een keukenmachine, of kneus ze met je handen.
  • Voeg daarbij de dadels, kaneel, maca, gojibessen en 25 gram kokos toe en meng het geheel tot een grove pasta. Voeg daarna de ahornsiroop toe.
  • Schep met een lepel ongeveer twintig porties van het mengsel en rol ze tot bolletjes (ter grote van een Ferreo Rocher)
  • Leg de overgebleven kokos op een bord en rasp de chocolade op een ander bord. Rol 10 bolletjes door de kokos en 10 bolletjes door de chocolade.

Roze gevulde eieren

Dit is ook een oldtime favoriet binnen de Nederlandse keuken. Hardgekookte eieren, doormidden gesneden met een zelfgemaakte vulling met onder andere mayonaise. Voor een extra feestelijke look maak je de eieren met dit recept roze! Deze kun je ongeveer drie dagen van te voren kleuren en de eieren kun je één dag van te voren helemaal klaar maken om opgegeten te worden.

Benodigdheden:

  • 6 eieren
  • 700 gram rode biet schijven (zoet zuur)
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 4 el witte basterdsuiker
  • 3 el mayonaise (op yoghurt basis)
  • 1 tl vadouvan (specerijenmengsel)
  • 5 g platte peterselie
  • Paprikapoeder ter garnering

Bereiding:

  • Kook de eieren hard, laat ze vervolgens schrikken en pel ze zorgvuldig. Laat ze vervolgens even kouder worden. Zo zijn ze makkelijker te verwerken en vallen ze minder snel uit elkaar.
  • De bieten uit pot pureren met azijn en suiker. Zeef dit goedje in een kom en leg daar de hele gepelde eieren in. Zorg dat de eieren allemaal goed onder staan.
  • Dek de kom met eieren af en laat deze twaalf uur rusten in de koelkast.
  • Snijd de eieren hierna verticaal doormidden en schep de hardgekookte eidooiers eruit.
  • Meng mayonaise, vadouvan en de eidooiers door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
  • Schep de vulling in een spuitzak, of als je die niet hebt vol de eitjes dan met een lepeltje.
  • Als laatst garneer je de eitjes met wat paprikapoeder of peterselie.

Tomatentulpjes

Tomaten zijn erg gezond en rijk aan vitamine C, calcium, ijzer en lycopeen Dat is een natuurlijk pigment waaraan tomaten hun rode kleur te danken hebben. Dit is een krachtig antioxidant dat vrije radicalen onschadelijk maakt. Genoeg redenen om zeker een hapje met tomaten te maken! Dit recept ziet er ook nog eens super leuk uit op een bord, door de vorm van een bloem.

Benodigdheden:

  • 25 g bieslook
  • 75 g zuivelspread
  • 16 roma tomaatjes of snacktomaatjes

Bereiding:

  • Snijd ongeveer 18 gram van de bieslook (1/4) fijn en meng dit vervolgens met de zuivelspread.
  • Snijd de tomaatjes aan de bovenkant in een kruisvorm tot net iets onder het midden van de tomaat.
  • Prik met een satéstokje een gaatje in de onderkant.
  • Schep met een klein lepeltje de zaadjes uit de tomaten.
  • Steek in ieder gaatje aan de onderkant van de tomaten een bieslooksprietje
  • Leg de tomaten op een bord in de vorm van een bosje bloemen.

Zoete aardbeienbonbons van pure chocolade

Ook een zoetig hapje is tijdens een borrel een lekkere afwisseling. Dit recept is hemels en geeft zeker een romantisch tintje!

Benodigdheden:

  • IJsblokjes vorm
  • Aardbeien
  • Pure chocolade (minimaal 70%)

Bereiding:

  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze goed.
  • Smelt de pure chocolade au bain-marie en blijf vervolgens goed roeren.
  • Giet de gesmolten chocolade in het vormpje en plaats de aardbeien met de onderkant erin.
  • Laat de bonbons hard worden in de vriezer en snij of breek ze daarna in porties.

Andere inspiratie

  • Courgette rolletjes met parmaham
  • Abrikozen gevuld met geitenkaas en omwikkeld met pancetta
  • Krokante vissticks in een jasje van quinoa (uit de oven)
  • Vietnamese loempia’s (rauw) gemaakt met rijstvellen
  • Zalmrolletjes met komkommer
  • Muffins met spinazie en tomaat
  • Wraphapjes gevuld met kaas en gedroogde tomaatjes
  • Rosbiefrolletjes met zelfgemaakte pesto
  • Zelfgemaakte krabsalade op kroepoekjes
  • Pompoenhapjes uit de oven
  • Watermeloen pizza met munt en feta
  • Dumplings met soyadip

Welke hapjes zijn jouw favoriet? Deel je recept met ons! 

Catering  Eten  Hapjes  






Gerelateerde producten

Bekijk alle plaatskaartjes in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker